Om att vilja gräva ner sig under en sten

Trots att dagens Hcg proverna visade ytterliggare än sänkning till 1800, så krävde Mamman att få tala med en läkare, de 4:e i ordningen, då gårdagens ont attack var så smärtsam att Mamman kände paniken komma och tårarna rann ner för kinderna, varken tabletterna eller det varma badet gav någon effekt..

Läkaren undersökte grundligt med både ultraljud och klämmande på magen (aj!) men konstaterade att blodet i buken är ungefär den samma i mängd som innan och att Mamman är VÄLDIGT öm i istortsett hela nedre regionen. "Ont  i panik attackerna" beror precis som läkarna innan konstaterat på att lite blod läcker ut i buken då och då och att det gör att Mamman får så himla ont. På frågan om hur Mamman ska genomlida det här så sa han att hon skulle åka in och bli inlagd, och få smärtstillande varje gång attackerna kommer för att hållas under observation. "Ni bor ju nära så är det så att läcker ut mycket blod i buken så hinner ni in i tid" känns ju tryggt att höra.

Djup suck!! Att bli inlagd, sönderstucken, väckt ett par gånger under natten känns ju INTE alls som ett alternativ, speciellt inte då det i så fall skulle hända någon eller ett par gånger per vecka :-(

Hade Mamman från början fått information om att Hcg värdet, 8000, var på gränsen för högt för att få cellgiftssprutan, utan att få dessa "komplikationerna" så hade den aldrig tagits. Hon hade krävt operation !!!!!!!!!!!!! En operation som säkert oxå skulle ha inneburit smärta, men inte alls så utdragen som detta. Mamman kanske tillomed hade kunnat börja jobba lite igen. Nää i stället kommer morgondagen att ägnas åt att få tag i en läkare som kan skjukskriva henne ett tag till, för hon är så långt ifrån jobbfärdig som man kan vara !!Vårbestyr och Tack!

Måste börja med att tacka för alla stöttande, goa och peppande kommentarer, sms och mail, ni skulle bara veta hur mycket det betyder. Tack !! Tillsammans klarar man allt, eller ?!


Söndagen erbjöd en lunch på Ikea (såg ditt sms om IKEA försent Annika :-( ) , och Mamman och Pappan kikade lite kök, så nu är de snart redo för att beställa !!! Ja !! Ett nytt kök och en mycket öppnare planlösning känns så kul mitt in allt tråkigt. Vi träffade även på våran Mäklare, Ulrika, som sa att priserna nu går uppåt på hus igen, och att hon gärna kom och värderade upp slottet när vi gjort köket färdigt  :-) Är så nöjd med val av mäklare, smidigare köp och försäljning får man leta efter !! Men det är vell som Morfarn säger "man får vad man betalar för" och kanske att Pontuz Löfgren AB är lite dyrare än andra..


Väl hemma var vi ute för att fixa lite vårbestyr i trädgården, äppelträdet blev färdig klippt och plommonträdet fick sig en rejäl tillsåging, i väntan på att hela trädet tas ner, tror vi iallafall.blir betydligt mindre och till Sessan och Prinsen stora glädje hängs en gunga upp

Sjukhusvistelse och sjukskriven

Trots att Mamman hatar bloggar där man gnäller och  bara skriver om tråkigheter så blir det tyvärr ett sånt inlägg igen :-( Tyvärr ! Men nu måste gnällkvoten här i bloggen snart vara full, så håll ut ..
Hcg prover som efter 2 olika sköterskors stickande :-( togs under tisdagen var okej, de var då nere i 5500, vilket är högt men sjunkande, så ordern var att ta nya i början på nästa vecka. Mamman blev även sjukskriven en vecka till för att kunna vila och läkaren sa att värken i magen skulle bara bli mindre och mindre då det befruktade ägget enligt statestik minskade i strl nu..

Under onsdags kvällen fick Mamman så ont att hon varken kunde sitta eller stå och efter mycket påtrycknade från Pappan så var vi på väg till sjukhuset för kontroll. Ul:et visade vätska i buken så Mamman blev inlagd och alla prover togs ännu en gång. Hcg provet visade då ytterliggaren en miskning till 4400, men läkaren var lite oroad över att vätskan, troligtvis blod, skull öka så det vara bara att stanna kvar över natten med dropp för ev operation om vätskan i buken skulle öka. Efter att sovit sådär 4 timmar var det dax för nya blodprover och ett evigt väntande på läkaren för att få höra hur prover låg och ett nytt Ul. Ul:et visade fortfarande blod i buken men inget som ökat så efter nästan ett dygn på sjukhuset fick Mamman åka hem, åka hem för att sova och ÄTA. Efter ett dygn med dropp så var hon JÄTTE hungrig..

Just nu är Mamman trött på att ha ont, trött på att höra av läkare att det är normalt att ha ont. Trött på att bli sönder stucken och trött på att bara vänta, vänta på att det onda ska sluta och ägget ska minska. Kan inte förstå varför man inte bara kan gå in och ta bort det, ägget är ju ovanligt stort, och läkaren sa ju att Hcg värdet var på gränsen för att ge cellgifter.

Ännu mer trött är hon på att höra av läkarna att detta inte ska kunna hända, 2 olika läkare konstaterade IGEN att spiralen sitter precis där den ska, och att man då INTE ska bli gravid,  men so what detta var ju inget nytt!!!!!!!!!!!Det snygga blå armbandet som man måste ha som inlagt och som visar att Mamman är Mamman 


Hur mycket sitter i huvudet?

Trots att sköterskan gjorde flera gravtest och visade Mamman så måste det nog varit någon annans kiss, med hormonspiral ska det vara näst intill omöjligt  att bli gravid. När även gynläkaren visade Mamman med ultaljud var på den högra äggstocken som det befruktade ägget satt, log hon bara. Skulle inte hon som varit gravid 3 gånger, 9 månader varje gång, veta hur man mår när man är gravid?? Läkaren såg smilet och förklarade att man kan ha låga gravid HCG-halter som gör att man inte känner sig gravid vid utomkveds och att många av symtom man har när är gravid faktiskt sitter i huvudet..

Blodprovet som togs i onsdags vara ovanligt högt, 8000, vilket innebär att Mamman var långt gången och har mycket av gravididets HCG-halter och trots cellgiftssprutan, metotrexat, hade proverna som togs 3 dagar senare inte sjunkigt avsevärt, utan bara till 7600, och som en blixt från klar himmel hade buskapet sakta sjunkigt in och Mamman började känna sig super gravid. Nu gäller det bara att trycka bort det från hjärnan igen. Inte gravid, Inte Gravid, INTE GRAVID!!!!

Imorgon är det dax för nya  HCG bloprover och vi hoppas att proverna har blivigt betydligt lägre så Mamman slipper en ny dos med cellgiftssprutan, metotrexat, eller en akut opertion och ännu mer kan övertyga hjärnan om att inte må dåligt för här är det ingen som är gravid!!

Håller ni alla bloggläsare en tumme för Mamman imorgon ?! Huu så nervös hon är!!

Sömnlös natt

Mamman vaknade men kunde inte somna om, värk i magen och alla tankar som bara snurrade.. Efter flera sms och mail inser Mamman att hon skrämmt upp många vilket inte alls vara meningen, allt kändes bara så konstigt igår, och hon visste inte riktigt vad hon skulle skriva..

Men iallafall så är Mamman ok, eller vad man ska kallade det, chokad, trött och mycket ont i magen, men förhoppningvis inget värre.   Trots hormonspiral som ska vara det säkraste prevantivmedel (lika säkert som sterilisering) så har Mamman lyckats att bli gravid, vilket ska vara i stort sett omöjligt.. Ägget har dessutom fastnad i äggledaren, ett så kallat utomkveds eller X, vilket kan bli ganska farligt om äggledaren skulle spricka, 70% dog förr i tiden, så för att slippa operation som ett första alternativ så var Mamman tillsammans med Pappan igår på sjukhuset  för att få cellgifter som förhoppningvis gör så ägget återbildar sig, men order om att åka in akut om värken över äggstocken bli värre för akut operation. Så nu väntar prover var 3:e dag för att se så kroppen sköter sig och inget blir värre. Stickrädd och svårstucken som hon är så kunde inte detta drabba mer fel människa :-(

Mamman kan bli så arg på kroppen som inte lyssnar på henne, detta är ju inte första gången som hon blir gravid trots alla skydd som finns. Endel kämpar för att bli gravida men Vi kämpar för att INTE bli det!!

Nä nu blir Mamman Nunna och går i celibat,
frågan är bara vad Pappan säger om det ?! ;-)


Mina ♥♥ Min Sessa..♥ Prinsen..♥ MiniPrinsen..och Mannen i Mamman liv, Pappan ♥


Status

Vård av barn då miniPrinsen har hög feber och en läkarkoll med alla möjliga prover och tester av Mamman som gett svar på varför hon mår som hon gör. Ikväll är det dax för ett besök igen på sjukhuset för behandling och mer provtagning.
Hur detta kunde drabba Mamman är verkligen ofattbart, 1 chans på miljonen. Läkaren såg ut som ett frågetecken och allt känns som ett virrevarv..

Återkommer när allt lagt sig lite..


Ett rum för en Prins

Prinsen rum blev nästa projekt i slottet, och så här såg det ut på visningen:Ett stort rum på 15 kvm, där det gott och väl finns plats för lek och stora tågbanebyggenMiniPrinsen och Prinsen rum innan..och efter dörrkarmen fick lite vit färg.
Så mycket ljusare det kommer att vara sen när alla dörrkarmar blivigt vita!Bort med all lös strukturtapet och fram kommer..en härlig röd 70tals tapet :-)


När all lös tapet är borta är det dax för återställaren även kallad easy cover


och 2 varv bruten vit färg på alla väggar utom blivande fondväggen..

som fick svarta ränder där skvarvarna på tapeten skulle hamna (för att få tapetskarvarna så osyliga som möjligt)


Precis som i Sessan rum var det Prinsen självs önskemål som gällde,
och vad tror ni en 5½årig Prins vill ha? Jo en svart tapet så klart och då gärna med döskallar på..


Sandbergs tapet RogerÄven en liten kappa i samma tyg syddes
och stjärnlampan som tidigare var blå spraymålades svartPiratflaggor i ena hörnet

Nu återstår ett inköp av IKEAS matta Hampen i grönt
 och så ska hyllorna få en sväng med samma färg för att få lite liv i rummet,  sen är Mamman nöjd!!


1/3 - Mammans dag

Så var man ett år äldre, inget märkvärdigt alls.
Lite tårta, nybakta kakor, besök av nära och kära, sång på sängen, paket att öppna
Massor av kramar :-)

Tusen tack ni som tänker på lilla Mamman!!
om bloggpausen..

Blogg pausen beror på flera saker.. Dels så mår Mamman inget bra, orkeslös och trött så hon oftast somnar i soffan strax efter att syskonenT lagt sig vid kl 20.00, det medför ju självklart oxå att hon inte hinner att sitta vid datorn. Tiden på dagen har inte räckt till. Kanske måste Mamman ta sig farbror doktorn för lite prover och kanske få lite medicin och vitaminer, för så här ska man vell inte må ?? 

Och dels beror bloggpausen på att  Mamman inte riktigt vet om hon ska försätta blogga på just blogg.se, kanske vore det skönt att ibland kunna skriva lösenordskyddade inlägg ? Det är ju så många besökare varje dag och ibland vill man inte lägga ut hela sitt liv, ja vi får se..

Men en stor orsak till blogg pausen beror på att Mamman och Pappan jobbat stenhårt med Prinsen rum :-) som nu är istortsett färdigt.  3 av många rum färdiga i slottet, jippi!!
Bilder kommer  troligtvis under morgondagen


RSS 2.0