ett litet hus..

Mamman har länge spanat på de fina små huset hos Village, men tyckt att priset varit lite högt. När hon  skulle gå en spanings runda för att kolla in alla vårnyheterna såg hon det..

HUSET med 70% rabatt !!!!!!!! :-)
Att det var i helt fel färg var inget som spelade någon roll..
Frågan är nu bara i vilken färg huset ska vara ???
Ska hon vara så tråkig som hon alltid är och måla huset vitt, eller ska den härligt rosa färgen som stått länge hemma och väntat användas..


Vitt eller Rosa, vad tycker ni?????


V.a.b och egentid

Prinsen kräktes och Mamman fick stanna hemma för vård av sjukt barn.  Då smittorisken för övriga i familjen är stor vid magsjsuka vill dem att även syskon ska vara hemma, sackt och gjort Mamman och Prinsarna blev hemma.. Men hur underhåller Mamman en miniPrins som är piggare än vanligt och en Prins som  redan morgonen efter klättrar på väggarna av rastlöshet. Att gå ut med risken av att kanske smitta någon är otänkbart så det blir ett långt bad, och att Mamman köpt en ny badkara matta gör ju det hela ännu roligare :-)

Efter 48 timmar och inget mer än 1 kräkning kommit inser Mamman att magsjukerisken är över och lämnar över till Pappan för REA-shopping i nya modehuset och en runda på favvis stället IKEA :-) Precis vad Mamman behöver efter 2 dygn innomhus med 2 rastlösa SyskonenT Prinsar.


Fredag kvällen kommer Mormorn och Morfarn ((en guldstjärna i himlen för att ni alltid ställer upp )) för att ta över då Mamman och Pappan bokat bord på restaurang för lite egentid och BIO :-)  Men visst att få en fredags kväll, ensam med ♥Pappan♥, äta god mat, få tala till punkt, och som avslutning få lägga ögonen på Joel Kinnaman, det kan inte vara fel ;-) trots att filmen inte var den bästa


Värme = nytt kök :-)


Nu är det bara värmen utomhus som sätter stopp för det nya köket.
Innan Mamman och Pappan kan trycka på BESTÄLLA :-)  måste fönsterfoderna och karmen målas och för det måste det bli lite varmare så att Slottet och dess inneboende inte fryser sönder då fönsterna måste stå öppna någon timme..

Våren kommsi kommsi :-)

Efter måånga och långa planeringar så är Mamman och Pappan överens om att ännu en vägg ska rivas, golvet ska bytas i hela undervåningen till ett och samma, det blir bara "svartvaror" förutom hällen som blir en vit induktion (syns inte på bilden),  svart ugn + mickro i högskåp, fyrkantig ho och inga överskåp. Tror att det blir jätte bra! Får vell se vad hantverkarna säger (jo Pappan ger sig inte, denna gången betalar vi någon för att sätta upp köket. Investera i familjetid istället för renovering, vi har ju faktiskt redan satt upp ett kök engång)   Inte alls med mening Mamman alltid krånglar till allt (som många utrycker det) utan har hon en ideè så spelar det ingen roll om det innebär lite väggrivning och elomdragning.

Det är en väldslig sak, som Karlsson på taket skulle ha sackt!!!
13:e januari - Sessans dag

                               

                                 Just idag, just nu, för 9 år sedan
                       fanns det 2 otroligt stolta
                               trötta och lyckliga människor på Kalmar bb
                                     Mamman och Pappan
                             hade blivigt just Mamman och Pappan.
                                 Dottern på 1timme och 50 minuter
                                           låg mellan dem 
                                                 sov 
                                  ingen utav dem kunde
                                          titta sig mätt på henne

                                    Världen finaste Sessa hade kommit till världen
                                                  Mamman och Pappan är
                                                      minst lika stolta idag
                                              som då över den äldsta i syskonenT. 


                                         Grattis Mamman och Pappans Sessa på 9 årsdagen

                                                                                              ♥
                                                                                                 ♥
                                                                                                      Älskar digOm nya inrednings detaljer

Häromdagen städades Julen bort från Slottet, sååå skönt !! Mamman är ingen julmänniska och det är faktiskt första året som EN = 1 prynadstomten har fått husera i Slottet. I och med att julen städade ut städades även alla härliga lampor tillbaka till fönstrena. En favvis som faktsikt funnits med ett par år (för ovanligheten skulle)  är lampan "Tulpan" från Ikea, den kommer aldrig att bytas ut, Mamman älskar verkligen den!

I och med ordet tulpan, nu längtar vi till VÅREN :-)

En annan inredningsdetalj har oxå tillkommit under dem senaste veckorna, en detalj som funnit i familjen ägor ganska många är men stått och dammat i ett hörn. En sak som är JÄTTE roligt att den kommit fram igen men som är mindre roligt att ha framme i vardags rummet där miniPrinsen hellst vill ha den..
Men men Mamman är självklart STOLT och låter gärna den stå framme


Hallen..och så lite bilder en bit på vägen..


Kvar är att vänta på golvläggaren som ska byta golvet precis innanför ytterdörren, och lite senare ska vi även byta golvet under trappan för att få ett och samma golv som i det intilliggande vardagsrummet och köket. Men det sist nämda blir när köket rivs ut. "Tavel kollaget" ska självklart upp på väggen, men då hälften av ramarna är restade får det bli ett tillfälligt kollage av några av bilderna ovanpå IKEAS skoförvaring iväntan på att ramarna kommer in.

Som ni ser har inte Mammans prickiga tapet kommit upp ovanför listen, högst upp i trappan, men då Pappan inte tycker att det är lika viktigt som Mamman dröjer det nog tyvärr ett tag till :-( Mamman får nog ta tag i saker själv och hyra en byggställning så det blir eld i baken på honom..Längtar så till hallen blir helt färdig,
 då kommer nämligen våra bröllopsförstoringar att komma upp på väggen, bara 1 ½ år efter bröllopet ;-)

Long time no see, ett juligt inlägg...

Någon vecka innan 1:a advent plockade Mamman fram jullådan, en liten nätt låda då Mamman inte alls gillar julpyntning, och inser att Julstjärnorna på ekfot inte alls tilltalar Mamman längre. Fram med vit högblank färg och julstjärnorna blir som nya, Vita och fina, så som Mamman vill ha det :-)

Julafton firas hemma :-)
med familjen, som vanligt. Massor av god mat, godis och så klart klappar så Slottet håller på att spricka av alla nya saker, eller nästan iallafall ;-)Tusen tack för alla julklappar och julkort. Mamman får faktiskt skämmas och erkänna att iår skickade inte ett enda julkort, tiden och orken fanns inte :-(

Kram på er alla
och en riktig god fortsättning

(nyårslöftet får nog bli att uppdatera bloggen oftare, eller vad säger ni ;-)


RSS 2.0