Magsjuke baciller

har lyckas att smita in i syskonenT´s familj.
Just nu är det bara Pappan och Mamman som är dåliga, vilket vi hoppas att det förblir oxå..

Orättvis bara att Pappan lyckades må bra efter 1 kräkning medans Mamman har legat hela dagen utan att känna sig bättre :( Kanske beror på att Mamman`s kropp producerar mjölk oxå vilket gör att det tar tid att återhämta sig..

Huu för att vara sjuka samtidigt, de 2 stora i syskonenT klättrar ju på väggarna !!

4 månaders dagen

Firade Prinsen med tillhörande syskon på öppna förskolan Måsen.
Tyvärr var det typ halva övriga Kalmar där då det denna veckan är höstlov, så ljudnivån var HÖG.

Inget som störde syskonenT då minstingen sov en bra stund i mitten av surret medan övriga familjen fikade god kardemummakaka dagen till ära. När MiniPrinsen vaknat och fått en slurk mat var det pyssel som gällde, Mamman gjorde en krans av löv och nypon att ha på yttedörren medans syskonen limmade för fullt med paljetter och snäckor eller snurrade pinnar med olika garn och trådar.

image120

Theo gillar oxå spegeln där men ser massor av andra Prinsar:


image1214 månaders Prinsen fottades i massor som vanligt på månadsdagen :

     

Dopet avklarat 27 okt 07 i slottskyrkan


I kyrkan gick det toppen, förutom att prästen frågade vad vi valt för namn till vår DOTTER ( var troligen de oranga banden på dopklänningen som förvillade) och att det var lite svårt  för honom att hålla reda på vem som var vem. Var nämilgen En TIAM Och En LIAM som döptes samtidigt, lite komiskt :)
 Prinsen fick vatten på huvudet utan att säga ett ljud. och kunga syskonen satt fint i kyrkbänkarna och tittade på .

Väl hemma bjöds det på smörgåstårta och snickerkaka för de 30 talet gäster med tillhörande barn. Hela kalaset funkade utmärkt trots 5 små killar i killmaffian i samma ålder som annars kan hitta på massa hyss. Tjej duon, däribland Prinsessan sågs inte på hela dagen, de höll sig på rummet för att slippa killarna.

Mini Prinsen tackar och bockar för de att fin fina presenterna :0)

Lite bilder från dagen:

image115

image116

image117

Pappan, Mamman med tillhörande Prins och gudmodern / faddern till Prinsen

image118

De 2 stora i syskonenT


image119

Morfarn och Prinsen innan dopet

Prinsarna ÄR lika..

Hittade när jag gick igenom datorn en bild på Stora prinsen när han är sådär 3-4 månader, precis som Mini Prinsen är nu. Tycker att dem är jätte lika förutom att Mini är en liten tutt Prins som inte gärna släpper bröstet vilket har resulterat i att han är betydligt rundare både om kroppen men speciellt om kinderna.

Visst är det som att se Tiam ??image114

För er nyfikna

Tapeten blev efter mycket funderingar nr1, så fint,  Pappan till syskonenT satte upp den på ett par timmar häromkvällen. Super fint blev det.

Jätte stor skillnad om jag kolla på före bilderna med det lilla lilla köksbordet, fula tapeterna och hyllan med tillhörande sladdar på väggen, eller vad säger ni ?!


FÖRE:
 
image112


EFTER:

image113Nu är det bara golvlister som ska upp sen är köket HELT färdigt..


När livet tar en oväntat vändning

och något plötsligt händer..

Min barndoms kompis mamma dog härom natten, efter en tids sjukdom men allt för tidigt.
Vi var inte särklit nära de senaste åren men jag kan ändå känna ett stort obehag i kroppen och ögonen vattnas och rinner längs kinderna. Inte kan det vara meningen att man ska få ryckas bort så tidigt, mitt i livet. Man har mycket kvar att uppleva och många stunder kvar att njuta av.
Tankarna går till Mannen, Pappan, tillika Maken som lovat sin hustru att leva ihop till döden skiljer dem åt, men inte kan detta ha funnit i tankarna då. Hur liver man vidare utan sin livskamrat ??
  Tankarna går oxå till barnen, Sonen och Dottern, båda inte änns 30 fyllda, som inte får ha sin mammas trygga hand där genom livet. 
De 3 små killarna, barnbarnen, som kanske inte änns kommer att minnas sin mormor särkilt väl.

Ett stort VARFÖR är det ända som känns rätt att skriva.. Detta kan inte vara livets mening.. ♥

Tapet funderingar

Är det som mamman och pappan i syskonenT´s familj håller på med. Inte lätt att veta exakt hur man vill ha det. Finns ju så mycket fina tapeter !!!!

Är iallafall nere på 4 olika tapeter just nu.


Förslag 1:                     Förslag 2:                    Förslag 3:                    Förslag 4:         

           


Förslag 1 (Jannes favvis) och 2 är samma tapet fast en är SVART och den som ser blå ut är igentligen VIT (syns dåligt) Tapeten är en struktur tapet som är vrål tuff med lite glans i.

 Förslag 3 är min favvis, så FIN men frågan är hur fort man tröttnar på den ?!

Nr 4 kommer i så fall att sättas upp mitt på väggen, bara 2 bårder; nästan som en tavla fast uppefrån tak till vägg.


Övriga 3 väggar i köket ( är ju nästan inga hela väggar utan en massa fönster och dörrar) kommer att bli i bruten vit färg, även hallen kommer att målas i denna vita färg..

Så vad säger ni, vilken tapet är snyggast ???
(Bilder på köket finns under augusti månads inlägg, och väggen som ska tapetserats är den bakom köksbordet)

Kan man ha mer tur...Åkte till IKEA igår och mötte Annika med familj för att köpa köksbordet, hade Theo med mig så jag var lite små stressad då lekrummet var fullt. Men jag hittade iallafall bordet och vi lastade på det på kärran trots lite jagande och tillsägningar till alla barnen ( Wilma, Ludvig och Theo) att hålla sig någolunda lungna :)

När vi kommer förbi "fyndet" står mitt bord där, monterat och färdigt i exakt den strl och färg jag skulle ha !!!!
50% rabatt skyltex, ser precis ut som nytt. Kan det bli bättre ?!
Nu när bordet var så billigt passar jag på att hämta 2 nya stolar  oxå (vita med kryss). Och inser när jag kommer hem att självklart måste de övriga stolarna bytas vid senare tillfälle oxå. Stolarna passar toppen till bordet :0)

Ringer mamma och pappa som kommer som räddande änglar och hjälper mig och montera ner bordet och få in det i bilen.

Visst blev det fint ??

image106

Har suttit vid bordet idag för första gången hela familjen och ätit middag och det känns som om man sitter i en sal (ni vet som kungarna och drottningarna i sagorna) och man måste skrika till varandra, bordet känns STORT även om vi har det utan de 2 iläggsskivorna. Men det är ju bara en vanesak..

Nu till väggen bakom, provfärgen jag köpte (syns på bilden) var inte alls rätt färg. Lutar åt att den väggen blir en fondvägg, i någon mörk färg.
Hittade jätte fina tapeter på eco.se, ska åka och kika på dem imorgon. Vad tror ni blir det bra, passar det ??
Den mörka är det i så fall, resten av väggarna kommer att målas i någon bruten vit färg..
Janne vill gärna ha en fototapet på barnen på den väggen, i svartvitt, det kanske oxå skulle blir bra, eller ??
En stor nackdel med den iden är att vi hade tänkt att ha köket helt färdigt till dopet som äger rum om  ca 2 veckor och då hinner inte fototapeten beställas, skickas och komma upp på väggen :(
Dessutom är det inte speciellt billigt :0(

Super härligt väder

och syskonenT styrde bilen in till stan för att njuta av vädret och gå och kika på lite folk. Lite fönster shopping var inte heller helt fel..
 Inne i stan mötte syskonenT mormor och morfar som oxå njöt av vädret (men kanske inte av att springa runt och jaga 2 busiga barn som var sugna på lördags godis )

När lördagsgodiset var inhandlat, batterier till örontermometern och Mamman kollat på alla nyheter på Polarn (guu så mycket fina kläder, helt min stil) Får bli mycket shopping  där senare i veckan :0) styrdes bilen till IKEA, för andra gången denna veckan. Mamman i syskonenT ville kolla på ett nytt köksbord :)

Mamman hade nämligen insett att det kommer att bli trångt i runt bordet med det lilla köksbordet vi har nu när miniPrinsen sitter i Prinsessans lime gröna Tripp Trapp och Prinsessan på en vanlig stol.


image105


Nytt köksbord måste inhandlas !!!

Mamman tänkt sig ett i svart, vitt eller valnöt för att matcha övriga köket och så minst 6 sittplatser men gärna en iläggsskiva så man kan bli ännu fler, och hittade ett som hon tror passar toppen, Bjursta från IKEA, eller vad tror ni, passar det ??

     Bordet har 2 iläggskivor så det kan göras i 3 olika längder, vilket är toppen när man har gäster. Priset var det inte heller något fel på 1895:-  Stolarna  till kommer i så fall att bli de 4 vita vi har, och 2 svarta köpas till, för att göra det lite roligare än alla i samma färg.


När är det dax att börja raka sig ??

I tonåren skull nog de flesta svara, eller lite senare kanske beroende på hur sent hårväxten kommer igång.
Hårväxten på Pappan i syskonenT har ju kanppt kommit igång  även om han snart närmar sig 30
så att Prinsen i syskonenT skulle behöva tänka tanken borde ju vara långt borta, eller...


image99

image100

Men inte enligt Prinsen, i ett obevakat ögonblick var han ju tvungen att prova.
Tur att jacket i läppen inte blev allt för stort :(

Vad är det som är det som är så speciellt

med svartvita bilder ??

Visst är de underbara !!??


image95

image96

image97

image98

Cirkus Skratt

var vi på i söndags hela familjen förutom den allra minsta som var hos mormor, morfar och morbror Jimmy själv för första gången. (Vilket kändes lite i mammahjärtat, men det hade iallafall gått hyfsat, han hade gnällt lite och saknat mamma massor :0)

Biljetterna till cirkusen fick vi på svensk fastighets förmedling här i stan då Tuva lämande in en teckning på sitt hus där i förra veckan. Super toppen oxå att Cirkusens intekter gick via Lions till barncancerfonden. Gillar när saker har ett gott syfte :)

Tyvärr var Cirkusen inte någon jätte höjdare, lite lite djur  och clowner och tyvärr allt för mycket vuxen skämt.  Men barnen tyckte iallafall att det var mysigt att vara i ett stort tält, äta popcorn och så var ju hästarna poppis.

Bilder från kvällen:


              

Väl hemma igen var det 2 trötta barn som somnade bums i sängarna och en liten hungrig miniprins som fick en mamma slurk..

Restaurang besök

var mamman och miniprisen på i Torsdags, tillsammans med mormorn och hennes syster med tillhörande dotter, super härligt. Larmgatan 10 var det som besöktes och prinsen gjorde som mamman i syskonenT tyckte att det behagade en prins på fin restaurang, SOV !! Sov tillomed i 1½ timme i vagnen så sällskapet hann njuta av maten i fred. Sen när prinsen vaknat var det dax för honom att få lite mat, varm mammamjölk :)

Så mysigt att bara komma iväg själva !! Måste bli bättre på att få lite egentid !!

När mamman och prinsen väl var hemma ett par timmar senare, hade pappan i syskonenTs familj städat och mamman kunde lungt sätta sig och njuta in soffan av lugnet i huset när  3 barn på T sov :)


Livet springer maratonlopp med mig

 Och liten blir stor allt för fort. Är vell så om man är yngst i en syskonskara av 3, tiden springer iväg.. 
(fast mini prinsen är inte minst i alla bemärkelser, 3 månader gammal vägde han 6822g, 500gram mer än sin bror, och hela 1kg mer än prinsessan i syskonenT när de var i samma ålder)

Mini prinsen äker nu mera sittvagn, bytte till sittdelen nu i förra veckan då han inte alls gillar att ligga ner länge (har han ioförsig aldrig gillat) och nu kan mamman i familjen ta långa promenader utan att prinsen gör sig hörd och protestera..

image90

image91

(Prinsen provar vagnen medan mamman tar på sig, vilket inte var poppis, allt för varmt :)


Den vagn tokiga mamman i syskonenTs familj får en liten tår i ögat då hon tycker att liggdelen ser så mysigt och fin ut och tycker att det känns tråkigt att den inte behövs mer men det är vell bara att inse att prinsen aldrig har eller kommer att gilla den :(

En skön helg 27-30/9

med varmt och härligt väder, trots lite blåst har vi haft. Bara tagit det lungt och njutit, prinsessan och den stora prinsen var iväg en lång rund cykelrunda med mamman i syskonenT under lördagen.  Sen var de även iväg och lekte lite med syskonenTs kompisar Emelie och Alexander.

Fick så härliga bilder på prinsarna under lördagen, riktig syskonkärlek, eller vad säger ni ??

     Mini prinsens 3 månaders dag den 29:e förevigaste med avtryck av fot och hand som ska skickas iväg till avgjutning. Blir nog toppen , men det tog säkert 30 försök innan vi fick det som vi ville. Prinsen var trött och grinig och bara knep med fingrarna :(

Syskontrion:

image87
Yngst..

image88
Mellan..

image89

Och äldst !!

RSS 2.0