Skor till bröllopet inhandlat !!!

Mamman har länge letat efter den perfekta skon att ha på bröllopet, men då hon är så kräsen och inte gillar året mode med spetsiga tår och mycket klackar så är utbudet litet. MEN idag när Mamman var och kikade på en utförsäljning på Skokällan efter fina skor till Prinsessan så låg dem där... vita och ljusrosa men bara en liten klack: JENNI SKOR !! På reaprislappen stod det 150:-, som hittat !! Väl framme vid kassan tyckte kassörskan att skorna skulle kosta 50:- och inte mamman emot :-)

Sen strydes bilen över bron frö att besöka Köpstaden och kika efter skor till tjejen i syskonenT.
Till Prinsessan var utbudet av fina skor med klackar (som var VÄLDIGT viktigt) betydligt större, hela 5 par valdes det mellan från början, men efter lite smakråd från Pappan och Prinsen var antalet nere i 3 par, och efter ytterligare lite prat var antalet nere i 2 par. Paret som Mamman och Pappan gillade bäst vara lite mer "Prinsessiga och eleganta" medan paret som Sessan själv gillade bäst var lite mer tuffa och vuxna. Tillslut fick Prinsessan själv bestämma och skorna är verkligen jätte fina !!!


image356
Eller vad säger ni, kan dessa skor passa till Prinsessan och Mamman på den stora dagen i augusti??!

Idag har Mamman även pratat med sin Frisör och ordnat så att hon och Sessan är inbokade där för makeup och håruppsättning till bröllopet. Uppsättningen och makeupen kommer inte att göras av just Mammans frisör utan hennes kollega (som mamman klippt sig och gjort permanent hos någon gång då Frisören varit sjuk/föräldrarledig) och Mamman känner sig MYCKET lungnare !! Allt kommer att bli toppen !!! Mamman bokade även en klippning i slutet på april då hon och sin Frisör ska gå igen brudfrisyren och prova lite lockar ihop med kollegan för att prata ihop sig om hur håret ska fixas till för att bli allra finast :)
*Mycket nöjd Mamma*

Ingen bebis längre !!


image354

MiniPrinsen som så länge varit nöjd med att bara sitta och kika har börjat att försöka att resa sig och ta sig framåt, vilket innebär en del tårar och blåmärken. Och en massa tandagnissel för Mamman och Pappan.. Ett ständigt pass för att miniPrinsen inte ska få tag tag i något opassande eller trilla in i något hörn. Är nog dax att barnsäkra hemma igen då mycket har fallit bort på vägen då Prinsessan och Prinsen faktiskt är ganska stora..

image355

Idag kommer miniPrinsens första vagn, bärsele, bumbo och första kläder att åka ut till försäljning på www.tradera.com / www.blocket.se.  hUUUU vad tiden har springit iväg, tänk att Mammans minsta Prins redan snart har hunnit att bli 9 månader. Snart har vell alla 3 börjat skolan och vill inte alls sitta i Mammans knä och gosa längre...

Oj vad många besökare

KUL !!!!

Men nyfiken som Mamman är undrar hon vilka ni är och hur ni hittade hit ?? Vilka är ni som läser här ??
Lämna gärna en liten kommentar..

Ang inlägget om Frisören..
Så ska Mamman ta och prata med sin frisör nu i helgen då Prinsen ska klippa sig. Kanske tror hon att det inte spelar så stor roll vem som gör hår och makeup på den stora dagen ?!

Besviken

Mamman har ända sedan Pappan friat planerat och funderat för att bröllopet ska bli just så speciellt som hon haft i tankarna. Hon vet att man måste vara ute i god tid när det gäller bröllop och frågade tidigt, redan i december 2007 ,sin frisör om hon ville göra håruppsättningen och makeup,  Sin frisör som hon gått hos i nästan halva sitt liv,  hon som klipper alla 3 i syskonenT,  lovade iallafall att återkomma då hon ev skulle åka iväg på semester (men sa oxå att vara hon "bara" var hemma och hade semester så ställde hon självklart upp några timmar då detta ju är tjusningen med att ha samkunder, att få se dem hela vägen, liksom)
Men igår när Mamman var där inne igen för att kolla hur långt de hade kommit med planering av semster (och för att boka en klippning till Prinsen) sa frisören att hon tänkt att vara ledig just då när Mamman och Pappan gifter sig, och bad om ursäkt ! Så besviken kände mamman sig, att hon inte kunde ställa upp några timmar änns !
Känndes som ett hårt slag i magen när hon sa det, just bara för att Mamman gjort allt annat där tex bal och studentuppsättning..  Förstår om det var så att hon hade bokat en resa, eller skulle iväg men att bara ha semester och inte kunna gå in några timmar för att hjälp någon som klippt sig hos henne i 10 år, känns bara lågt !!
Besviken känner Mamman sig !!!!!!!!

Att få tag i någon annan frisör i stan var inget problem, det är nog besvikelsen som känns mest...  Kanske ska Mamman av ren princip ska byta frisörsalong från och med nu, eller är det bara Mamman som övereagerar och har drabbats av  bröllopsnerver ?!

En dag i Vattenpalatset

I Mönsterås med snöstorm utanför fönstret:

image350
Prinsessan är som en fisk..

image352
upp och ner i vattnetimage351
medans Prinsen mest höll sig i kanten eller åkte rutchebanaimage353

Och Pappan och miniPrinsen gillade bubbelpoolen bäst!


Glad Påsk

♥Önskar Mamman, Pappan & SyskonenT (i ett snöigt oväder)♥

image349
Prinsessan som snäll häxa

Ett paket på posten

Till Mamman IGEN, -varför kommer det inget till mig Mamma ??

Men vad kan det innehålla:?Prinsen kämpar för att öppna det stora bruna paketet..medan miniPrinsen är glad över att få leka med bandet-Men mamma det innehåller ju bara bruna saker, jag gillar inte brunt !Inne i paketet låg en brun fin vagnVÄLKOMMEN TILL SyskonenT Teutonia FUN !!!!!

 

Självklart var miniPrinsen tvungen att prova, och visst ser han ut att sitta trivas, som en miniPrins på tronen?!

Den världsvana brudklänningen

som rest ända från Kina ÄR HÄR !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Såå fin! Verkligen välgjord, alla pärlorna är ditsydda förhand, (vilket jobb!). Helt otoligt att de har sytt den bara till Mamman för så lite pengar. En skapelse som hon bara vågat att drömma om. Hon kommer att känna sig som en drottning hela den stora dagen då Mamman och Pappan bli äkta makar..

Lite utlovade bilder:


Brudklänningen i sin helhet. Sagolika vacker.


Nedekanten med sitt lilla lager av tunn spets/tyll


Pärlorna på livet och över brösten


Korsettrygg med pärlor


Lååångt släp..


med liten rundning


Mail med leverans..

Ytterligare ett paket på ingående, denna gången med något stort brunt från Tyskland :-)

*Mamman hoppar och stutsar av glädje*


Jag ser det snöar...

Efter dagens morgon promenad så både Mamman och miniPrinsens vagn ut så här:

image336

Då de TOKSNÖADE sista halvtimmen.  Inte kunde snön ha kommit under vintern, nää nu när syskonenT har fått lite vår känslor kommer snön. Men som tur är så är det för varmt för att snön ska lägga sig..


Nu har det vänt och nervööss !!

Mamman har ju sedan ett par veckor kört stenhårt med promenader 1 ½ timme, 5 dagar i veckan tillsammans med nyttig mat och mera frukt och grönsaker. Och de första veckorna gick den spikrakt neråt, -3,7 på bara några veckor men sen har det stått still !  Vågen har inte visat vare sig uppåt eller neråt :-/
Men nu äntligen verkar det ha vänt, vågen visade -1,1 alltså -4,8 sedan start, YES !!!!!
Dessutom har Mamman unnat sig en riktigt bra digitalvåg att ha hemma, en blå fin blank från OBH Nordica, så nu slipper hon att åka iväg varje gång för att väga sig. Nya vågen hemma visade dessutom på 200 gram mer i minskning än den gamla, kul :-)

Nu till något annat..
 Mamman fick igår höra att brudklänning är iväg skickad !! Så kul och så nervöst ! Tänk om den inte alls passar eller är så fin som Mamman föreställt sig ?! Men till det priset så kanske man får räkna med ett litet besök hos en sömmerska för att fixa till de sista små detaljerna, för att den ska sitta perfekt, eller ?!


Altan planering

Pågår, och Mamman och Pappan är nu överens som hur den ska se ut.. Den ska gå längs båda huskropparna och blir 35kvm stor totalt, Plasttaket som sitter där idag ska riva för att göras plats för en markis eller segel av något slag. Tyg prover till markisen är beställda..


Och det blir troligtvis i så fall den chokladbruna, nr4 uppefrån.

 
En liten avfasning i ena höret (biten där blommorna står ska vi inte ha)

 
Räcket ska vara i tunna bräder, och gå vågrätt.

 
Trappan ska gå runt hela förutom i hörnet där avfasningen är.


 Mamman längtar såå tills Pappan kan börja bygga, troligtvis om några veckor :-)

Tufft jobb att vara Prins i syskonenT

Efter en hel dag i staden med besök på stadsbibblan, lunch på mc donalds, lite besök i affärena på Giraffen och till avslutning veckohandling på Maxi var Prinsen (som fortfarande inte är helt ok) slut i rutan.

image331

och somnade i kundvagnen med en halv äten banan i handen :-) 
Det kallas att man somnar ovaggat va ?!

Prinsessans klänning och brudbukett tankar

Igår kom då Prinsessans klänning och kofta som hon ska ha på bröllopt, sssååå fina precis som jag trott, men sssååå stora i strl:arna !!
Tog ändå 1 strl mindre i både kofta och klänning men ändå tycker jag att den är stor..

Men är den FÖR stor och jag ska byta till en strl mindre ??Framifrån, kanske liite lång..


Super sötast tandlösa Sessan..


Bakifrån, lite bred, kanske inte gjord för en spinkis som Sessan blivigt på senaste tiden


Och så en provning med koftan. Jätte fint och godkänt av Prinsessan själv !!

Mammans slöja är beställd och ska komma om ungefär 2 veckor tillsammans med brudklänningen, sppäännaannddee !! Och mamman har bestämt att ha en lite annorlunda brudbukett för att inte vara allt för traditionell.. Vad tror ni om denna till mammans klänning och slöja i Ivory:

image329

Lite annorlunda att hålla buketten i ett band, Prinsessan tyckte att det var hel knasigt men när jag att att hon isåfall skulle få en likadan fast mindre blev hon glad och gillade idèn lite iallafall..

image330


Det ska börjas i tid

eller  vad är det de säger ??

MiniPrinsen i sin hoppgunga, som han ÄLSKAR..

image322

får syn på den ny tvättade hängda tvätten..

image323

som man självklart måste riva ner..

image324

MiniPrinsen ser ut att även han passa in i busungs kategorin, precis som sin bror !

Feber igen...

Har Prinsen fått, och det med råge 40,3 hade han nu ikväll !! Trode verkligen att sjukdomarna var över för syskonenT´s familj då alla mått liitttee bättre den senaste dagarna men cchhii fick Mamman.

Bara att vara inne, vila och försöka att få i Prinsen vätska, idag ville han inte alls ha mat vilket inte är likt honom :-(

Imorgon när Pappan kommer hem blir det nog en sväng till något växthus för inköp av årets första Pensér, så härligt när man kan plantera krukorna fulla av färg. Älskar våren !!!

image321

Cykelpremiär i det våriga vädret

Underbara vår, VÄLKOMMEN !!!

Mamman har jobbat lördag och söndags förmiddag medan Pappan och syskonenT har varit ute i det härliga vädret och grejjat i trädgården, Pappan har börjat att gräva bort jord och mäta ut ut var den nya altanen ska byggas :-) men även hunnit med att lämna lite skräp på sopstationen, varit iväg med Prinsessan på Star wars kalas och varit på Prinsens fotbollsträning..

 

Då vädret var så härligt har miniPrinsen och Mamman haft cykel premiär...Vilket miniPrinsen gillade !!Även Prinsessan var med på en cykelrunda..


Semper släng dig i väggen !!

Mamman har försökt med allt, hemlagat med bitar och utan, köpt mat på burk, grönsaker, ris, potatis och pasta men miniPrinsen bara kniper med munnen ! Gröt, smörgås och välling går bra, men allra bäst är självklart mammamjölken..Häromdagen gjorde mamma återigen ett tappert försök att få miniPrinsen att äta med lite överbliven lyx mat  bakadpotatis, ryggbiff och majs som mixades och miniPrinsen fick faktiskt i sig några tuggor innan munnen åter igen kniptes igen. Han gillar helt enkelt inte mat varesig det är köpt eller hemmalagad mat,  inte heller lyssnar Miniprinsen till att semper skriver på sin sida:
"I den här åldern passar det bra med två lagade måltider om dagen, lunchen mitt på dagen är det viktigaste.!

Pyttsan miniPrinsen gillar sin mammamjölk bäst !!!


Avslutningvis en bild på Prinsessan i syskonenTsom numera är helt utan framtänder, ssååå söt !!

Bara bröllop i huvudet

För Mamman. Allt för att det ska bli så perfekt som möjligt !!

Kläderna till syskonenT att ha på bröllopet har inte varit lätta att hitta men nu tror Mamman att han hittat  till Prinsessan iallafall:En söt liten klänning i linne tyg i färgen beige med vitt band i midjan

och en kort, kort rosa,kofta/cardigan att ha över armarna ifall det blir kallt.

Till Prinsarna i syskonenT är det svårare..  Mamman vill hellst att syskonen ska matcha varandra  och då är det svårt. Ännu svårade är det att få tag i skjortor som finns i båda Prinsarna strl och är i linne. Mamman har ialllafall spanat in en vit och brun randig skorta i linne som dessutom skulle passa toppen till Prinsarna kavajer som Mamman fyndade på Outleten i Kosta, eller  ??

 

Men vad ska Prinsarna ha på benen ? Fina skjorts eller finbyxor ??
Vilket dilemma..

Firat 25årsdag och varit på bröllopsmässa

Mamman fyllde ju som bekant 25 i helgen och miniPrins blev 8 månader. Hade lite kalas med frukost på sängen (med levande lljus), god mat, lite släkt och som avslutning melodifestivalen på TV, Jätte mysigt !!
Tack för grattisarna !!


Pappan hade skrivit I love U på frukost bordet med värmeljus

Under söndagen var det Bröllopsmässa på Kalmar vilket Mamman och Pappan självklart skulle gå på. Barnvakt ordnades så att dem skulle få lite egen tid att gå och kika. Tyvärr var mässan lite en besvikelse men lite tips , erbjudande, och inspiration fick dem blandannat av kläder till Pappan att ha på bröllopet. Han kommer att bli såå snygg !!

RSS 2.0