Sjukstuga och sovrumsrenovering

Julen är över och allt återgår till det normala, tänk vilket stirr för en enda dag.. Att vi orkar.

Mamman jobbar massor för tillfället då schemat hon går på är lite skevt, från att ha jobbat 3/vecka i snitt är det nu 4 dagar i rad och 5/vecka, men men det går oxå, fast lite surt känns det att åka till jobbet när alla andra ligger och sover och Pappan är ledig 2 veckor i rad :-( I övrigt så verkar huset vara en sjukstuga, knappt hann magsjukan försvinna förrän det var dax för nästa sjukdom, miniPrinsen och Sessan ligger nu i hög feber, ont i huvudet  och allmänt dåliga, tydligen kallad influensa. Och Pappan har återigen besökt sjukhuset då stygnen på hans finger har blivigt inflamerade, så han äter antibiotika och har varit och spolat fingret ett par gånger..

Trots att sjukdommarna avlöser varandra så passade Mamman och Pappan på att utnytja tiden väl häromkvällen när miniPrinsen sov borta för första gången och la in både golv och 
satte upp fondtapeten i sovrummet ;-)

Självklart lite före bilder:Bakom garderoben som revs bort var det till barnens stora belåtelse målat en gubbe :-)


Golvet innan, ful platsmatta


Rummet innan vi började


Och efter:Golvet är inlagt och sängen är ÄNTLIGEN monterad igenLite av tapeten uppe, Saga från Decoir Masion.
Visst skull det bli så mycket finare om sängen var vit ? Ska nog ta och spraymåla den...Närbild på sländorna, lite glansiga, det är de som gör hela tapeten


Nu återstår det bara att slipa och spackla de 3 övriga väggarna och
få upp de tapeterna sen är de rummet färdigt iallafall, vidare till nästa ;-)

GOD JUL!!

Just nu är det 3 nöjda , men trötta, syskon som försöker att hinna med att leka med så mycket som möjligt av alla saker (Tusen tack för alla julklappar) innan ögonen faller ihop, så Mamman passar på att skicka ut en Jul hälsning..

Då ingen av våra vänner och släktingar får några julkort på posten iår (magsjukan kom emellan så det blev för sent att skicka ut dem) så kommer en God Jul och Gott Nytt År Hälsning från syskonenT med föräldrar istället:

Tänk att det idag är 1 år sen Pappan friade ;-) och att Mamman för 8 år sedan satt högravid med Prinsessan som föddes 20 dagar senare. Tiden flyger fram när man har roligt sägs det..

Julkänslan smyger sig på

*Peppar peppar* men magsjukan var en hyfsat mild variant, värst drabbade verkar dem som drabbats först, miniPrinsen och Mamman vara, medan de andra 3 i familjen bara lät sjukdomen svepa igenom deras kroppar och sen känna sig bättre. Toppen så vill vi ha sjukdomarna !!!

Efter några intensiva timmar på stan för Mamman och Pappan är nu alla julklappar och julmat inhandlad (Tusen tack för barnvakten!) Granen är klädd (och Pappan har återigen svurit över julgarnsbeslysningen :-)) 


MiniPrinsen som helst tog ner alla julkulor igen :-)Alla julklappar är nu under kvällen inslagna och lagda under granen


Vi har även under dagen hunnit med att koka knäck och göra Rocky road..
Nu väntar som vanligt tv 4:as uppersittar kväll med Bingolotto och Lotta Engberg med gäster innan det är dax att sluta ögonen och förhoppningvis vakna med matlust igen..


Uppersittarkvällen gäster, Niklas & Benjamin Wahlgren, Danny, Anders Lundin m.m

Julen ÄR inställd !!

Nu ligger alla 5 i syskonenT´s familjen med magsjuka, vara av en Pappa med 3 stygn sydda på pekfingret :-( 
Julgranen ligger halv avhuggen på altanen, alla ingedienser till allt julgodis vi skulle ha bakat står tålmodigt på diskbänken och väntar. Julklapparna är inte färdig inköpta, kylen ekar tom då ingen orkat att åka och handla. Tvättberget växer efter alla nerspydda kläder, sängar och soffor.


Ingredienserna till Knäck och Rocky road som legat på köksbänken ända sedan magsjukan slog till


Vi håller en tumme för att ingen annan som vi träffat de närmsta dagarna åker på samma skit som vi!!

Inte vår jul i år...

Med flera av julklapparna kvar att köpa brukar man känns sig liite stressad så här 3 dagar innan, men med 2 magsjuka Prinsar + en Mamma i familjen och Pappan på Akuten för omplåstring av sitt tillsågade finger känns julen långt borta..  

Kan man spola tillbaka bandet och fira jul i nästa månad ?!

Julbord och Show

Trots fullspäckat schema med jobb, julklappsjakt och annat är det ikäll dax för ett besök på nöjeskrogen/restaurangen Sandra med jobbarkompisarna:
Ska bli jätte trevligt och skönt att få varva ner en kväll för att åter ge sig ut i julstressen imorgon och försöka att få tag i lite fler klappar. Får vell se hur det går med en miniPrins i vagnen ... :-)

Fredagskväll och Idolfinal!

Fredagskvällen som Mamman lyckats att byta bort på jobbet består idag av:* Spackling och fixning i köket (trots motivations brist så måste det ju bli färdigt...)

* Luciafirande på Prinsarnas dagis

*  Tacos och tillbehör

* Godis, chips och gottigt i soffan

* OCH IDOL-final på TV! Kan det bli bättre ?!!!?Alice eller Kevin, vem vinner ?
 Mamman håller på Kevin medans Prinsessan håller på Alice


Vem tror ni vinner?

 

Vardagslyx hos en 3barns familj

ÄNTLIGEN kan vi diska med nya diskmaskinen !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Tusen tack för hjälpen med vatteninkopplingen Uffe!


Om tid och julstress..

Just nu hinner Mamman INGET !!!!
På kvällarna är det jobb som gäller eller så somnar hon när hon söver MiniPrinsen runt 19.30,  och att hinna något om dagarna när det återigen är jobb eller bus med syskonenT som gäller är en ömöjlig uppgift *suck* Hoppas att barnen tycker att det är okej att fira jul utan klappar, för när ska vi hinna att handla dem, vi som inte änns hunnit att prata om VAD vi ska köpa ?!

Är enheldel som Mamman och Pappan tänkt hinna med att göra med huset innan jul, men luften har liksom gått ur dem. Efter att ha renoverat istortsett allt i under 3 år på gamla huset, så känns det som dem behöver en paus. En paus att bara få rå om varrandra, att strunta i gips, färg och tapeter, en paus för att få andas julkänsla och inte julstress..

MEN efter jul, under Pappan ledighet ska det läggas golv och förhoppningsvis hinnas med att tapetseras så att Mamman och Pappan kan få iordning i sitt sovrum, det ända rummet som just nu inte har några gardiner och är minst färdigt då det ska rivas gaderob och tapeter.Finaste miniPrinsen, från gårdagen, som leker på hög nivå


Julstämmning hos SyskonenTLjusen på bordet med självplockad mossa och stjärna på fot i bakgrunden
Inget jul lulllull, utan fina röda gardiner, och röda stjärnor ljusslinga i den helglasade altandörrenLjusgardinen utan blixt, skenet är myyysssigt!


Stjärnan i Mamman och Pappans rum som följt med i ända sedan Mamman bodde hemma hos Morfarn


Hjärtljusstaken..


som bor inne hos Sessan


Bröderna Prins har likadana stjärnor då deras fönster ligger vägg i vägg, här miniPrinsens stjärnaoch Prinsen har en likadan fast grönUtomhus hänger en krans..


som Mamman pimpat med lite glitter och små, små julgrans kulor..


...Trots blogg paus har det den senaste tiden varit ovanligt många besökare, och jag är blir väldigt nyfiken på att veta vilka ni är som är här inne och läser hos mig? Hur har ni hamnat här och vad är det som gör att ni kommer tillbaka? Finns det något som ni vill se mer av eller rent av mindre här på min blogg??

Tänkte oxå tipsa om Bloggkoll. En sida där du lägger in dina favvisbloggar och får ett meddelande via emailen när någon av dem skrivit, jätte smart då man slippar kolla in varje dag och inse att det inte är något nytt skrivit :-(

För att lägg till min blogg, tryck bara på "följ bloggen" knappen nere till höger.Smygtitt på nytt kök

Ritningen av nya köket är igång... ETT utav de många möjligheterna är just nu ett vitt kök med släta vita luckor/lådor med inbyggda handtag som bänkskåp, svart bänkskiva och socklar och några horisontella överskåp även de i svart (fast Mamman är mest inne på att INTE ha några överskåp alls). Hällen är en lång bred med plattorna 3 i rad och en nedanför i mitten (syns dåligt)

Planlösningen skulle bli helt annorlunda då ännu en vägg skulle rivas och istorsett hela nedevåningen skulle bli öppen


Dålig bild så jag var tvungen att fota av från datorn :-(

Kökets renovering fortsätter..

Renovering light iväntan på BIG BANG, den stora utrivningen, ändringen av planlösningen och totala utrivningen av hela köket, som kommer att ske så småningom under 2009. Köket kommer vara helt okej efter våra små rivningar, knoppbyten, tapetrivning och uppfrächning med lite färg.


Knopparna BEFORE:ala 70 talet


Knopparna AFTER:

Knopparna inköptes inför light renovering av förra köket innan renovering,
 och kom nu till användning igen, toppen!


Ikeas billigaste knoppar, typ 19:- för 10 st, passar toppen som tillfälliga lösning


Vi har även rivigt lite mer skåp för att få en öppnare och ljusare känsla, vad tycks?Överskåpen som tog bort öppenkänslan och ljuset


Behöver jag säga att det är öppnare..
(ja som ni förstår ska det fixas, sättas dit lister, målas lite färg och ev någon tapet innan Mamman är helt nöjd)

RSS 2.0