Jobb, jobb, jobb och snopet fynd

Mamman går just nu på 2 olika vikariat samtidigt, vilket innebär mycket tid på jobbet och lite tid hemma :-(, konstigt att allt ska komma samtidigt.. 

Minsta och äldsta i SyskonenT är tillbaka på skola och dagis, medan Prinsen har fått flytta upp till skolan med sin syster, spännande :-) Allr verkar funka bra och det ska faktiskt bli skönt att komma in i lite rutiner igen och vardagsliv.


MiniPrisen har blivigt en stor kille, så Mamman monterade ner den fina ovala spjälsängen, och ställde dit den gamla antika växa sängen som sina äldre syskon haft.. Tyvärr var pallen slängd som gör det lättare att ta sig upp och ner i sängen men efter ett besök på IKEAs fyndhörna hittade Mamman det hon sökte. Nöjd och glad och 49:- fattigare begav sig Mamman hem. Väl hemma ramlar Mamman över pallen på Ikea.se och ser att ord pris är 39:- !!! Hon har alltå fyndat en pall 10:- dyrare än den ska säljas för !!!


Men men så många fynd som Mamman gjort på Ikea
så någon liten blunder måste man ju göra, hihi
Äntligen är den perfekta hittat!

Mamman letar varje år vi denna tiden efter den perfekta almanackan och blir varje år besviken och köper den som har finast framsida.  Men innehållet är aldrig anpassat till henne och hälften av sidorna är saker man inte vill ha..

Nu är den enligt Mamman perfekta hittat..
En almanacka som man kan bestämma hur den ska se ut både på utsidan och vilket innehåll den ska ha, toppen! Kanske liiite dyr men den kräsna Mamman känner sig iallafall nöjd.

Mammans personliga almanacka

(Kolla in:  www.personligalmanacka.se för se hur du skulle vilja din)


Idag firar Mammans blogg 2 år, grattis!!
070824 skrevs det allra första inlägget, tiden springer iväg..

Sommaren går mot sitt slut

Denna sommaren känns som om den har gått i raketfart, Pappan har ju varit hemma i hela 6 veckor  vilket var nödvändigt för att hinna så mycket med Slottet som vi har gjort (Mamman gick tillbaka till jobbet efter bara 3½ vecka). Slottet har ju som ni vet fått en ny ljus färg och en ny panel, så mycket tid i början av sommaren gick till målning, målning och målning, självklart varvat med bad på standen både dagtid och kvällstid, underbart!

Emellan målningarna och mot slutet av ledighetern har Mamman, Pappan och syskonenT ändå hunnit med några längre äventyr.. Lite bilder från 2 utav dem kommer här:


SyskonenTs första utflykt blev till vilda western staden High Chaparall
en stad som alla barn älskade! Det dröjde inte längre förren alla 3 gick omkring med pistoler och gevär och letade efter Bröderna Dalton eller Lycky Luke. Mamman fick tag i Sveriges minsta stuga men det funkade.


 

Efter 2 dagar i vilda westen staden,
i tokhetta, kände vi oss färdiga och drog iväg mot Mammans paradis ULLARED!!! :-)Trots att syskonenT var lite små trött gick shoppingen toppen och Mamman kände sig nöjd med att få shoppa lite. Favvisarna blev de prickiga panelgardinerna, som var ruggit billiga, den vita lampskärmen och den bruna Brio sittdynan som fyndades för mindre än en tredjedel av priset hemma :-)


1½ vecka senare, på Prinsen 6 årsdag,
bestämde sig Mamman och Pappan att bege sig till Astrid Lindgrens värld!
Ett favvis ställen som har blivigt besökt ett flertal gånger under årens lopp..

Tyvärr dag kameran efter halva dagen (då Mamman och Pappan glömde ladda den dagen innan) men syskonenT har träffat i strort sett alla Astrid Lindgrens figurer, en klar favvis hos miniPrinsen var självklart EMIIIL!!!

SyskonenT var otroligt nöjda efter att ha ätit pannkaksbuffe,
 där man fick ta både sylt, grädde, strössel och både kola och choklad sås på, alla barn dröm :-)En bättre 6 årsdag tror Mamman inte att man kan ha,
sång på morgonen, presenter och en heldag på Astrid Lindgrens värld,
Grattis finaste Prins!!

Bildredigering

Då det var allt för länge sedan Mamman tog tag i sin bilder eller bloggen så pågår just nu bildredigering  i stor skala..  Som vanligt är det förändringar i Slottet som fotas men även SyskonenTs alla sommar äventyr, High Chaparall och Astrid Lindgrens värld, och så klart lite shopping som denna gången blev på Ullared :-)

Så håll, ut under dagen eller iallafall under kväll kommer ett nytt inlägg med bilder..2 härliga sommarbilder kommer iallafall här:


Sessan äter glass i borgholmSötaste miniPrinsen som hellst ska ha händerna i fickorna hela tiden


Snart, snart , snart,
Länge sedan ett inlägg skrevs, datorn strular (Mamman drömmer sig bort till en rosa bärbar i sitt knä) och semester, målning, rivning av tapeter tar sin tid..  Ett litet inlägg med bilder från lite av slottet förändningar kommer iallafall här.. 


Nu är även stuprännor vita och vindskivorna på baksidan målade
Mamman fyndade nya garderobshandtagInnan rivning..och efter!


Vi gillar verkligen öppenheten, JÄTTE MYCKET, men pizzagrinden revs just nu pga att skyliften skulle kunna komma in på baksidan av huset. Ett nytt plank/staket kommer nog tyvärr att sätta upp pga liten rymningbenägen miniPrins :-(

Det nya staket/planket kommer iallafall att vara i samma stil som "brevlådeplanket" och inte alls så högt hela vägen utan någon del lägre för att få lite mer öppen känsla


Vad tror inte om det?
 Öppenheten mot en 2 åring på rymmen, vad väljer man??

RSS 2.0