Projekt bilder i Slottet


När Sessan döptes för 8år sedan fick hon av mormorn och morfarn en ny limegrön tripp trapp (som nu miniPrinsen fått ärva). Stolen blev en riktig färgkick i köket och alla älskade den. När det 2 år senare föddes en Prins i familjen fick han ärva en tråkig träfärgad tripptrapp som visst fyllde funktionen men var så tråkig :-(  Mamman fick då iden att måla om stolen i samma färg som den köpta limegröna, och ja här ser ni resutatet:


Sen till Mammans andra målnings projekt.. Insidan av ytterdörren (utsidan har förra ägaren Asta målat vit). Som alltid glömde Mamman att ta en före bild men dörren var i mörkt betasad militärgrön och karmen var mörkt brun. Mamman har målat 3 eller 4 gånger men det behövs nog iallafall 1 gånger till. Kan varmt rekomendera Butinox, green room, snickerifärg en luktfri färg som torkar på 1 timme och är övermålningsbar efter 2 timmar, toppen! (Bortse från den rysliga tapeten ..)


Nästa projekt i Slottet blir självklart att få hela slottet färdigmålat (i Pappans takt kan det nog strykas snart), ta tag i Prinsen rum så vi får upp hans Myrtapet från Sandberg och gör iordning där så han kan börja sova där, HALLEN *ryser*  (där även  ett brunt fönster ska bli vitt) , sätta upp det sista i det light renoverade badrummet och till hösten är det vårat största projekt tur: KÖKET !!!!!!!!!!!!!!!!!!!Ni kan tro att Mamman längtar till hösten!!!!!.............bara för att jag älskar

hjärtanen i mitt liv, miniPrinsen, Sessan, Pappan och Prinsen


om tid, om målning och om dataskrället

Mamman har nu börjat på sitt sommavikariat, vilket känna otroligt skönt men oxå stressigt och rörigt. Såå mycket som man ska göra som alla de ordinarierna vanligtvis gör, vikarier som inte hittar, inte vet vad de ska göra som man måste hjälpa. Och då Mamman varit på ett och samma ställe 5 år (oj det lät länge), så får man ta på sig extra att göra och hjälp lite mer än de nya. Ja ja, bara 3 ½ vecka kvar innan det är dax för lite ledighet igen *Jippi*
T R E  bokstäverna har kommit på plats


I övrigt så målas det, hela nedervåningen är nu färdig och den övre har börjat. Mamman försöker även att avsluta en del av alla projekt hon börjat med, Prinsen tripp trapp är nu färdig och blev rysligt snygg som limegrön (samma som den köpta limegröna som miniPrinsen har),  insidan av ytterdörren (som innan var laserad militärgrön) målas vit och den bruna karmen håller att målas oxå vitt. Hallen blir så mycket ljusare! Tyvärr blir det inga bilder på stolen eller hallen idag då datorn nog börjar ge sig och kan inte hitta USBenheten, vilket innebär att bilderna inte kan laddas upp :-( suck.

SyskonenT njuter av sommaren iallafall, i både vattenspridare och vatten lek.
Kanske snart dax för en tripp till stranden för ett premiär dopp ?!


om nitlotter i livets lotteri

♥ ♥ ♥ ♥ ♥


Idag stod dödsannonsen,
dödsannonsen som jag visste skulle komma,
dödsannonsen som jag in i det längsta förträngt
Står det inte i tidningen så är det inte sant
har jag intalat min hjärna

En kall kår har gått  längs min rygg hela dagen,
ett obehag som säger mig att du är borta,
och tårarna rinner

Man ska inte ryckas ifrån mitt i livet,
man ska inte behöva att kämpa för sitt liv
Man ska inte förlora kampen mot livet!

Dagligen träffar jag människor som inte vill annat än att få lämna detta liv,
människor som är gamla , trötta och känner att de gjort sitt här på jorden
Hur kan livet vara så orättvist att vissa måste lämna
medans andra får ligga och vänta på att deras tid ska komma.

Fina fina, lilla, B ♥
få människor har berört mig som du
Du som alltid tänkte mer på andra än dig själv
Hur kunde du dra nitlotten i livets lotteri
och tvingas lämna in allt för tidigt?


♥ ♥ ♥ ♥Allt för många har den senaste tiden insjuknat i cancer,
Cancern som är en sjukdom som drabbar alla oavsett bakgrund
Vi måset göra allt för att få ett stopp!!!
Nu gör jag slag i saken jag funderat på ett tag,
jag ska bli månadsgivare till cancerfonden !!!

Målning och strul med nätet


Internet  funkar så där sedan Mamman och Pappan bytte tvbolag för några månader sedan, men nu är det sämre än någonsin.. Datorn loggar ut efter ett par minuter och orken till få det fixat finns inte. Telia säger att det troligtvis är något här hemma vilket innebär att det skulle kosta OSS pengar att ta dit en tekniker, när det är DEM som numera leverar både tv och internet till syskonenT, suck!!!    Inte lätt att blogga när internet inte funkar som det ska ....


I detta underbara väder så är det iallafall målning av alla de slag som står på schemat !! Både hus, stolar, pallar och bord får sig en förändring. Mamman målar den ena träfärgade Tripp trappen limegrön :-), sååå fin,  hyllan i Prinsen rum har oxå fått lite grönt på sig, liksom de tråkiga extra pallarna. Älskar verkligen LIMEGRÖNT!!!!!!!!!!!!!!!!Slottets färg har oxå börjat att ta form:1  sida är helt färdig och 2 är målad en gång. Blir så mycket ljusare med vitt istället för mörkgrönt, Goodbye green 70tal välkommen ljust 2009!! (Bortse från den mintgröna övervåning där en snickare ska byta panel innan det blir målning även där)
 
Frågan är bara vilken färg fönstrena ska ha ??
 Ska det bli brutet vita, den lite mörkare beiga eller ska vi göra dem i en helt avikande färg, tex röda ? Ytterdörrarna ( ja den fula "altan/groventre" dörren på framsidan ska bytas av snickarna till en "riktig ytterdörr") ska bli röda är det tänkt för att bryta av lite.
 

Från mörkbruna till ...??

RSS 2.0