Drömkök för alla!!

Ikväll är det barnvakt för Mamman och Pappan som gäller, de ska nämligen iväg på en Temakväll för IKEA FAMILYs medlemmar, DRÖMKÖK för alla! ÅÅÅÅHHHH så roligt!!  Även om de har planerat, monterat och redan bytt ett kök så känns denna kvällen toppen då de inte alls vill ha det nya köket på samma sätt som det gamla. Mamman och Pappan har insett födelar och nackdelar på vad ögat gillar och vad som är praktiskt..
Inspiration från experter tackar man inte nej til!

Sen blir det inredning här på bloggen då Mamman tröttnade på blommor, gardiner och lampor och slängde ut allt för att börja om igen. Mycket bättre blev det.
Bilder kommer..Sessans RUM


Närbild på tapeten med Hannah Montana som Sessan är så nöjd medan Mamman känner att den inte riktigt var i hennes stil ;-)Rummet i övrigt (fast nu har även listerna som inte är med på bild blivigt vita och dörrkarmen)
Lite fler lampor har även kommit upp, en rund lila och en rund rosa matta, + att en hylla av typ lackmodell ska upp över skrivbordet för att Mammans ka känna sig helt nöjd
Ljusslingan som lyser lila

åHHH SÅ ARG!!!!!!!!!!!!!

Mamman som längtat efter Bonde söker fru- bröllopet på tv men så har vi STORA störningar i
slottets antenn på TV4 just nu :-(

Hon känner sig såååå nöjd med att hon avbeställt Boxer abonemanget
idag och längar tills det nya kommer igång om några veckor

Om platta fall

Dagens morgon börjar så här:


MiniPrinsen: Bang, ooojjjj
Mamman: Vadå pang??
MiniPrinsen: Bang !!!!!! WooWW!!


Mamman kommer för att se vad som hänt och känslan var bara PLATT FALL!
Kanske ska hon gräva ner sig och aldrig komma upp igen ??!!


 


1 liter klarröd lackfärg, är VÄLDIG mycket när det runnit ut på golvet

Efter att ha ägnat halva morgonen åt att torka färg, torka färg och torka färg är vell golvet okej. Man kan ana ett rött skimmer på den fula platsmattan men inget som syns särkilt väl om man inte vet om det, men väggen går inte att rädda :-(  Frågan är hur den oöppnade burken kunde öppna sig av en liten smäll i väggen ??!!


Tack iallafall miniPrinsen för att du kastade färgburken i hallväggen nu vet Mamman och Pappan vad som är nästa projekt i huset *suck* Mamman och Pappan hade inte alls tänkt att pausa med renoveringen..


 


Mycket jobb...

och lite tid just nu.
Har de senaste dagarna blivigt bokad för jobb  varje dag
så tiden räcker just nu inte till mer än jobb, jobb, handla, äta,  lite målande av lister och dörrkarmar.
MiniPrinsen sover dessutom just nu super dåligt så mycket jobbande kunde inte komma mer opassande..

Återkommer när tiden räcker igen och då med bilder från Sessans rum som nu är klart !!!!


Om lappars betydelse
Tänk att en lapp kan betyda sååå mycket?! Jag älskar dig oxå med min lilla Prinsessa


Award till Mamman :-)

Såå stolt blir Mamman !!!!
Tusen tack Lola 


"För att miniprinsen var min första dejt ;-) och hans mamma skriver en intressant blogg"

Reglerna för Awarden är enkla.
Jag som har mottagit Awarden, lägger upp den på min egen blogg, länkar till bloggarna som jag har fått den ifrån. I min tur delar jag den vidare till ALLA Mammabloggar som jag tycker förtjänar den!
Lämnar såklart ett meddelande inne hos Dem, om att de har fått den!


I sin tur skickar Mamman vidare awarden till:

http://nawla.wordpress.com
"För att Du är en Mammans bästa vänner och bloggen gör att vi kan ha daglig kontakt när tiden inte räcker till och vi båda somnar på soffan innan kl 21 ;-) Du har en underbar Mammablogg! Be Proud!'"

http://tvillingmamma.blogg.se
"Hamnade på din blogg av en slump när jag gogglade på ommålade tripp trapp
och har sedan dess inte kunnat sluta läsa! Gillar blandningen av familjeliv och inredning"


Inbrottsvåg i Lindsdal :-(

http://www.barometern.se/nyheter/kalmar/inbrottstjuvar-harjade-i-lindsdal(1086472).gm

Huuu läskigt, igår var det 4 inbrott bara några gator bort och i förra veckan 2 andra. Mitt under dagen vågar de gå in och tar smycken, pengar, mobiler och digitalkameror. Idag är det polisspanare över hela Lindsdal och polisbilar kör gata upp och gata ner för att kolla läget. Sammanlagt har det under några månader varit ca 15 inbrott här ut och även om Mamman och Pappan är hemma mycket så blir det nu larm i syskonenT´s slott..


Frågan är bara vilket, någon som läser som har larm ?? Ge era synpunkter om ni hört något om olika larm..

Kalas med K som i kaos


Nyvaknad 8åring

Kalasdagen och födelsedagen började bra, med att Sessan väktes på soffan av sång av "Ja må du leva" och fick som present se sitt rum, målat, tapeserat, städat och möblerat med nya möbler och saker  vilket gjorde henne jätte glad:


Lappen som senare kom upp på Prinsessans dörr
 Kalaset var allt annat än harmonsikt och lungt som det annars brukar vara, utan i ett enda kaos med gråt, skrik, tröstan och allmänt rörigt då det visade sig att cykeln som Mormorn och Morfarn köpt var en strl för stor  och Sessan gick i taket !!! Så kvällen ägnades åt att försöka att hitta en ny (vilket INTE var det lättaste då det inte är cykeltid just nu i januari)
Efter mycket övertalande fick vi iallafall ner Prinsessan från övervåningen så hon fick blåsa ut ljus och äta lite tårta


8 ljus minnsan..


och tårtan blev enligt önskemål,
en rosa prinsesstårta med ett brunt choklad hjärta på


13/1 - Sessans dag

Vad är det för en dag,
är det en vanlig dag?
 Nää det är ingen vanlig dag utan det är
Sessans födelsedag, hurra hurra hurra
Om IKEA besök och förtydligande

Mamman och Mormorn beger sig till Ikea för att införkaffa Prinsessans högt önskade födelsedags present, en del av den runda sängen, Sultan Sandane, som blir en perfekt myshörna om man placerar den i ett hörn. Vä framme på IKEA inser Mamman att hon i all hast att komma iväg glömt att byta skor och fortfararande har Fottatofflorna på sig ;-) nog för att hon gillar sina ros singoalla tofflor men att ha dem på sig en blaskig, snöig, blöt och kall janurai kväll är lite väl..
Så om ni såg en shoppande Mamma på Ikea Kalmar i Foppatofflor så beror det inte på att hon var tokig utan på att hon helt enkelt stressades iväg av Mormorn och glömde byta skor. Pinsamt !! ;-)Myshörnan shoppade iallafall, trots Foppatofflor på fötterna, och Mamman hittade även kuddar i passande färger:

    

Tyvärr lyckades Mamman och Mormorn med det otroliga och vinden tog tag i kundvagnen som gjorde att kuddarna och den vita pläden som ska vara som överdrag hamnade  i det blöta och mycket smutiga svarta snön :-( Den vita pläden och kudden hamnade direkt i tvättmaskinen och kommer förhoppningvis att bli rent där, men tyvärr var det bara Kemtvätt (hur kan det va det på en kudde?) på den cerisa kudden så den vågade bara Mamman torka av lite försiktigt.
Men med era tummar blir den säkert ren den med!!


Vardag igen..

Idag börjar Pappan jobba igen och syskonenT är på skola och dagis efter att varit ledig i 2 veckor, och det ska faktiskt bli skönt att komma in i rutiner igen. Att få sin egna lilla tid på kvällen och att gå upp i tid och inte sova bort halva dagen (fast visst är det skööönt ibland oxå ;.-)  Nu är det jobb som väntar för Mamman och ikväll hoppas vi hinna en bit till på Prinsessans rum så hon äntligen kan få flytta in igen..Prinsen som börjar att bli stor och ska gå i förskoleklass till hösten


Kallaste dagen på många år ?!

Idag har termometern legat runt -15 grader i hela dagen, nu ikväll har vi -18 grader !!!! Mamman kan knappt minnas att det varit såhär kallt någon gång under hennes 25 åriga liv.

Speciellt oroligt blir hon för snuttebutte kaninen Milo som bor ute i sin bur :-(
Hon har varit ute och bytt vattenflaskan som fryser på ett kick och tittat till honom måånga gånger under dagen, men enligt vetrinären så klarar sig kaniner bra ute bara det har mycket halm, hö och vatten, och att ta in honom är inget alternativ då han skulle få en värme chock och må dåligt, Stackarn :-(


Sessan från gårdens pulkabacks åkning


Ingen rast ingen vila...

i morse vi körde igång med nästa projekt i huset, Sessans rum !!


Några bården är rivna, men mycket är kvar..


Tanken var att vila, hitta på små utflykter och bara ta dagen som den kom nu när även Mamman var ledig ett par dagar men nu kunde inte Mamman och Pappan håll sig längre, och då vädret vara super, super kallt och ingen av syskonenT ville gå ut så tog vi alla en heldag i Sessan och rev och slet tapeter så vi blev blå. SyskonenT tyckte att det kul att oxå få hjälp till och tapeten satt löst i stort sett hela rummet så det fanns mycket att riva (till Pappans stora förtret då det innebär MYCKET mer jobb :-(  så för att slippa bredspackla hela rummet åkte Mamman och köpte "easy cover, cover up, renoveringduk" ja allt vad det kallas för att spara lite tid.Efter en hel dags jobb är nästan hela den lösa strukturtapeten borta,
och fram kommer den läckra 70tals bruna varianten :-)Imorgon åker återställar tapeten upp och dagen efter det blir det målning och tapetsering :-)
JIPPI !!!!!!


Heltokig tapetsering ??

Nu är hela sovrummet färdigt, golv och tapeter är uppe efter mycket  velande hur den skulle sitta, och Mamman känner sig faktiskt jätte nöjd !! Det blev inte alls som det var tänkt från början, utan så mycket bättre, levande och annorlunda. Istället för att bara tapetsera en fondvägg som det var tänk från början blev det en halv vägg till med den mönstrade tapeten vilket gjorde att det fula bruna fönstret försvann.

Och ifall någon glömt hur det såg ut från första början:


Precis innan inflyttning


Och så nu:

Fönster syns knapt att det är brunt utan flyter in i den bruna tapeten i stället.Andra sidan av rummet väggar är naturvita och lite glansiga som sländorna


Frågan är nu bara om det behövs gardiner ?? Kanske räcker med allt mönster av tapeten eller är det en smal vit linne panel som saknas för att tona ner rummet lite..Gardiner  eller inte?


RSS 2.0