MiniPrins Tiam 5 månader

29/11 2007.

* Sitter numera bra med lite stöd
* Är en liten mammagris som gråter när hon lämnar rummet
* Äter fortfarande endast mammamjölk
* Älskar att busa med sina syskon
* Gillar att ligga på skötbordet och prata med clownerna ovanför
* Har fått kläm på sina händer och sitter gärna och bläddar i tidningar eller plockar med duplo

image180

Är killen som gjorde SyskonenT komplett, love you ♥


Stoltare än stoltaste

Kan man säga att Prinsessan är just nu.. Helt klart säkert 1 m länge än dagen innan.

Kan ni se vad som hänt med henne ?


 


Jo just de, hon har lyckats övertala sin Mamma att äntligen få ta hål i öronen. Igentligen hade vi sackt att hon skulle ha fyllt 7år, men igår när vi var i stan så sa jag ok när vi gick förbi Bodyshop. Är ju faktsikt bara några veckor kvar tills hon fyller 7 (och som Tuva sa, - Mamma du vara ju bara 6 år. Smart tjej !!)
Inte ett ord sa hon när hålen togs *stolt mamma*. Vad jag minns så gjorde det ont men Tuva tyckte att inte änns kändes. Kanske kan bero på att de har bättre hålpistol idag än när jag var liten (man fick inte plastörhänge utan ett i kirurgiskt stål nu) eller så är Prinsessan helt enkelt betydligt modigare än sin mor :)

MiniPrinsen är på bättringsvägen

efter 2 veckor med hosta, feber, snorigt och mycket lite sömn på nätterna. Det är nu man som ung 3barns mamma känner att man lever. Inte lätt att sova 2-3 timmar i sträck och sen upp på morgonen till förskoleklass och dagis..
Inte konstigt att man somnar tidigt om kvällarna nu för tiden.

Under Tisdagen var Prinsessan hemma från förskoleklassen för att få en dag med Mamma gos och en massa egen tid tillsammans med mamman och mormorn. Dagen spenderades inne i stan där Prinsessan fick välja fritt vad som skulle hittas på. Vi gick ialla möjliga affären och kollade på allt som kunde tänkas att inhandlas till tomtens säck. Kan tillägga att Prinsessan nu har börjat att bli stor, mycket tid spenderas på glitter och glamor avdelningen, alltså där läppglans och nagellacket finns. Och Prinsessan gillar allt som glittrar precis som sin mamma i samma ålder :)
När alla affärer var avverkade var det dax för en lunch på en av stadens restauranger, mysigt, mysigt !!!

Nästa gång är det Prinsens tur att få lite egen mammatid, fast då spederas den nog inte efter Prinsens vilja på staden utan någon helt annanstans

Oj känner ni igen oss ?!

Nostalgi !! En bild tagen tidig sommar 2001

image167
Pappan 21 år gammal, Prinsessan halvåret & Mamman precis fyllt 18 år. Känns som det var evigheter sedan


image168
Och så favvis bild på min Prinsessa 1 ½ år, visst är hon bara så härlig ?!

Försök till julkort

Hur lyckas man med det med 3 barn ??

         

Kan man istället för skicka ett julkort skicka tre till varje person, ett julkort på varje barn för att slippa att få alla 3 på samma bild, fast då bli man vell klassad som knäpp eller nått..

     


Eller så får jag helt enkel bara skicka detta underbara på miniPrinsen:
(fast det alternativet var mest på skoj, känns fel att Prinsessan och Prinsen inte får vara med)

image177

Vad är det som händer i IDOL ???

image164

Är det hela ett skämt ??

Först Christoffer och Mattias. Och nu Daniel, han som verkligen var värd en finalplats.
Vet inte vad vi svenka folket som röstar håller på med, hur kan man rösta Andreas vidare varje vecka, HAN är ingen IDOL !!! Vem kommer att köpa han skivor ? Han rör sig ju inte änns på scen..

Nu måste det vell ändå vara Amanda som vinner, eller ??

Kollar ingentligen inte på IDOL längre, tyckte att det forlorade sin mening när Christoffer åkte ut, men igår fanns det ju inget annat att titta på och liite kul är det att se hur programmet spårat ur.

Tror inte att Juryn kommer ställa upp ett år till, detta är nog sista året som IDOL sänd i Sverige..
Sjukstugan fortsätter

och MiniPrins Tiam blir inte bättre från hostan. Fick tag i läkaren så han fick en tid för kontroll,
han lyssnade och klämde på honom men tyckte att allt såg bra ut. Och tyvärr (eller vad man säger) så var miniPrinsen ovanligt pigg just hos läkaren men lite Bricanyl skrevs iallafall ut så vi iallafall kan få sova några timmar på natten. I natt har hara bara vaknat 3 eller 4 gånger. Stackars liten, sådan hosta o så täppt i näsan som gör det svårt både att äta och suga på nappen :(
Kunde jag skulle jag ta på mig alla baciller så miniPrinens slipper det !!!

Jag tror att anledningen till att miniPrinsens förkylning sitter i så länge beror på att han aldrig får tid att bara vara hemma och försöka att bli frisk. Är ju 2 syskon som ska till förskoleklass och dagis varje dag, och även om miniPrins ligger djupt nerbäddad i vagnen varje morgon får han aldrig chans att sova ut om mornarna och slippa allt farande fram och tillbaka..

Lite morgon bilder på syskonenT:

image165

image166

Då var det miniPrinsens tur

att bli sjuk. Hostar som bara den och har självklart svårt att äta då näsan rinner och är lite täppt.
Känns som sjukdomarna har avlöst varandra här i Slottet sedan de 2 stora barnen
började i förskoleklassen och på dagis. Detta är ju andra gången miniPrinsen är förkyld sedan han föddes, stackarn !! Inatt sov Mamman  inge vidare hon låg och lyssnade så miniPrinsen andades ordentligt :(

image163


Hörde idag på Tv att man oftast aldrig för vinterkräksjukan om man har blodgrupp B,
-tjena säger Mamman bara, hon har blodgrupp B men hon får ju ändå maginfluensa  typ varje år precis som de flesta andra. De sa oxå att blodgrupp B är en ovanlig blodgrupp, bara 10-15% av svenska folket har den, vilket hon inte hade en aning om.
Kanske har haft fel när de labbat på hennes blod,hon har kanske inte blodgrupp B? 
Fast 3 gånger fel borde de ju inte lyckas med, eller ??

Mamman har länge letar efter ett halsband med barnens namn på , och hittade idag ett sååå fint. Kollar häR:
http://www.alskadebarn.se/

Synd bara att man inte är miljonär eller så :)

När man är liten

kan livet vara kämpigt


image158
Man kämpar för att få tag i saker


image157
Kämpar för att hålla tag i saker

image159
Å så glder dem bara undan

image160
Eller hamnar långt, långt ner


Efter MYCKET jobb

Har jag fått bloggen lite mer personlig, inte riktigt nöjd ännu men detta med kodning och redigera är INTE lätt om man inte är helt haj på det. Men visst blev det en klar förbättring ?? 
Men man behöver 100% konsentration, vilket inte är lätt med 3 barn och en bakfull och trött sambo :(


Utlovad bild på höstpysslet från Öppna förskolan Måsen,
en krans av lönnlöv och nypon som ska upp på yttedörren:


Pulka backsåkning

Då Prinessan ville vara ledig från skolan begav vi oss efter frukost till den stora butiken med en STOR blå skylt som nästan syns ända hem till oss, även kallad Mammans favorit butik,  IKEA.
Mamman skulle fynda lite Sthlm kuddar att ha i soffan nu när de var på "tokigt tisdags erbjudande" och Prinsessan och Prinsen var inte sena på att åka till IKEA då lekrummet är så roligt att va i.
I lekrummet jobbade min barndoms kompis Anna, så vi stod länge, länge och bara pratade, så kul !!

När kuddarna vara inhandlade och Mamman hittat ljusstakarna PS för ½ priset på fyndet 
                    
        


var det dax att bege sig hem för lite lunch som idag bestod av köttfärssås och spagetti och varm mamma mjölk till miniPrinsen.       

Efter lite mat i magen var det äntligen dax för promenaden till Pulkabacken, efter lite velande av vilken pulka och snowrace man skulle ha med sig och vem som skulle dra vad för något var vi framme.


image153

image154


Väl framme hade SyskonenT jätte roligt, var där i säkert 2 timmar utan att de frös..


image155
Backen är Lång för små ben

image156
men ska man åka måste man även ta sig upp..


image150 
och som vanligt när vi är ute somnade miniPrinsen ganska snabbt i vagnen och sov ända till vi kom hem.

En bild säger mer än 1000 ord

image149
Underbaraste barn, ren kärlek

Tisdag - Ännu mer snö

Massor av snö har det kommit i kalla Sverige, och syskonenT hoppar glatt i sina overaller tidigt, tidigt på morgonen för att få någon halvtimme i snön innan det var dax för promenaden till skola och dagis. Promenaden som vanligtvis tar 10 minuer tog idag ca 40 minuter för man bara måste ju prova att rulla sig, hoppa på isen eller kasta snöbollar på varandra eller den kalla Mamman.

(Ifall du läser här Mormorn till syskonenT så är vi inte ett dugg avundsjuka på dig.  Vi gillar snö, kallt och mycket kläder :) För er som inte vet så befinner sig mormorn i varma, varma Thailand, tyvärr med en bruten arm som hon lyckades åstakomma i varma landet långt borta efter bara några timmar efter landningen :(


image145

image146


Under kvällen vara syskonenT´s Mamma iväg för en shopping tur på Giraffen tillsammans med miniPrinsen medan övriga familjen var ute i mörkret och gjorde snögubbar av den lilla snön som fanns kvar.


  

Måndag - Första snön

Och Prinsen och Prinsessan jublade.

- Äntligen Julafton, som Prinsen uttryckte det. 
Även  om Mamman i syskonenT försökte att föklara att Julafton har inget med snö att göra så VÄGRADE Prinsen att lyssna. Han hade ju sett på tv att det var snö på julafton. Får verkligen hoppas att vi får en vit julafton i år annars vet jag iallafall en här hemma som kommer att bli jätte besviken :(

image144
Prinsessan och Prinsen en kall måndags morgon på väg till skola och dagis

Tur att det kalla vädret och snön kom efter helgen, för det var först i söndags som Prinsen fick nya vinterskor, Ecco blev det efter mycket letande och provande. Vi var verkligen sent ute iår,nästan alla skor var slut..

Det suger i vagntarmen


Som alla som känner mamman i syskonenT´s familj vet, så ÄLSKAR Mamman att byta vagnar.
Prinsessan och Prinsen har tillsammans haft 16 vagnar allt från ett antal Emmaljunga, Quinny till Brio och Teutonia i alla möjliga färger, storlekar och mönster. Är ju som man säger, Ombyte förnöjer !!

Så att MiniPrinsen skulle få åka i en och samma vagn vore ju otänkbart, nä nu har han ju haft sin vagn sedan han föddes, alltså 4 månader, är Mamman är sugen på att byta. Men vad ska hon ha denna gången ??
Hon har varit inne på en annan Emmaljunga, en Bugeboo eller kanske en Brio Happy i någon tuff färg..

Men nu tror hon att hon har bestämt sig. Det blir nog en Teutonia FUN, och köper hon den från Tyskland så går hon + - 0 då hon har liggdel och så till Vagnen som körs nu.

Men vad ska hon ha för färg ??

En Röd eller Brun, och vad ska hon ha för tillbehör ??

  

När Mamman väl bestämt sig är det bara att vänta, då det tyvärr just nu är 9 veckors leveranstid,
då Teutonia 08 precis kommit :(

Fredags mys i simhallen

Frågade sykskonenT vad de ville göra på fredagsmorgonen.
-Åka till simahallen så klart. Kan vi inte det mamma ??

Vad syskonenT inte visste var att Mamman pratat om det kvällen innan, att åka dit tillsammans med Wilma, Ludvig, Alva och mamma Annika. Så när Mamman svarade,
- Ja visst kan vi åka dit !  blev de jätte glada och förvånade.

Äntligen simhallen, var ett tag sedan !!

Alla 6 barnen hade jätte roligt, även miniPrinsen som faktiskt oxå fick bada lite i det varma vattnet i lilla bassängen för att sen sitta i babyskyddet och somna av alla intryck.

image138

image139

Ludvig och Theo lekte och hade det jätte roligt ihop.

image140

Tuva och Wilma hölls sig mest ute på det halvdjupa eller åkte vattenrutchebanan,
så det blev inte några bra bilder ihop.


image141

Miniprins Tiam gillade vattnet även det kunde skvätta endel med 2 vilda syskonen i bassängen !


Väl hemma hade Pappan redan kommit hem och lagat pannkakor, som syskonenT  åt med god aptit efter flera timmar i simhallen. När det sen var time för sängen somnade de efter ca 5 minuter

Tisdags bilder

Tagna idag vid middags bordet:

image137

image134

Härligt att få en bild på en skrattade MiniPrins för han är ju jämt glad förutom när kameran kommer fram.

image135

image136

Måndag igen och riktigt vinter kallt

Ja så var vår härliga höstlovs vecka med sköna mornar och ledighet över. Bara till att gå upp när klockan ringde.. De stora i syskonenT skulle till skolan och dagis och minprinsen och mamman skulle få en välförtjänt "sova middag i fred" dag. Tror faktiskt att alla i syskonrnT var överens om att det var lite skönt att komma in i vanliga rutiner igen med allt vad det innebär.

Och denna måndag visade termometern -4 grader så det var premiär för riktigt varma vinterkläder
vilken tur att jag var inne på Polarn i lördags och bytte lite kläder från dopet till en varm och vinteroverall (hittade inte alls mycket kläder i miniPrinsen´s strl så det blev en overall i stället) så även miniprinsen var varm och skön. Han börjar ju faktiskt att växa ur flecce overallen i strl 68, vilket innebär 6-9 månader ??!! Stor kille, undra vem han ärvt det efter ?! 4 månader men hela 7,5 kilo !!På väg till dagis tyckte Prinsessan och Prinsen att det var så roligt med det kalla vädret och den kalla röken som kom ur munnen när man andades, och låtsades göra ringar medan miniPrinsen kikade brevid i vagnen på vad syskonen gjorde och skrattade till ibland. Det pratades även en hel del Tvspel då syskonenT lånad farbror Jimmys xbox. Blir nog ett TV spel i julklapp, då blir Pappan i syskonenT glad oxå :)

image135

Vår väder ??

Dagen böjade ovanligt sent, de 2 stora i syskonenT satt och kollade morgon barnprogrammen till 09, och strax där efter vaknade miniPrinsen, härligt med sen skön morgon då man kan ligga och dra sig. Behövdes efter gårdagens sjukdom, kände mig inte helt 100% ännu.

Efter lite frukost och lite pratande om vad dagen skulle innehålla kom vi fam till att lövkrattning och trädgårds skötning stod på schemat. Barnen klädde på sig (efter lite extra tjat på prinsessan blev hon så sur att hon gjorde en lapp där det stod Jenni med ett kryss över och satt på sin dör, så söt)
och plockade lite i sina rum medan jag sövde miniPrinsen som börjat bli trött igen..
 
image125


När miniPrinsen vaknat var det dax att bege sig ut i trädgården och kratta löv, en MASSA löv, den enda stora nackdelen med att ha en trädgård som är helt insynsskyddad med grönt sommartid men desto mer att kratta när hösten kommer och löven faller.
Fast jag skulle nog inte vilja vara utan trädgårdens insynsskydd..

image126

image127

image128

SyskonenT gillade verkligen att vara ut och kratta löv, de var jätte duktiga och gjorde stora lövhögar som de hoppade i, jätte kul !!  Super härligt väder man kan nästan tro att det är vår :)

  


MiniPrinsen satt nöjt och tittade på någon timme, en och halv, för att sen somna nöjt helt själv i vagnen. Är så mycket mer nöjd i vagnen sedan jag bytte till sittdelen..

Idag släpptes Me & I november nyheter, och jag vara tvungen att lägga in en beställning på den nya molnfilten, så fin. Kommer nog att ta slut i ett nafs, min säljare sa att redan lagts in 250 på beställning, efter bara några timmar, och det fanns tydligen bara 1000 st.
RSS 2.0