29:e feb - skottdagen. Om kontraster

SyskonenT består ju som ni vet av en nybliven 7 åring, en snart 5 åring och så miniPrinsen 8 månader idag ! Och mycket som syskonen gör är lika, man kan även se lite syskonlikhet om man anstränger sig. Men endel saker som de gör är såå olika de är hästlängder från varandra och man undrar om någon kanske är bortbytt av trollen i skogen eller något likande. Kan Mamman och Pappan verkligen att lyckats att göra så olika barn ??
Andra saker där man ser stora konstraster är ju i utveckligen, men det är ju ioför sig inget konstigt när det skiljer 6 år mellan äldsta och yngsta, 6 år som faktiskt är ett halvdecenium och lite till.

Idag blev äldsta i syskonenT fröken tandalös då hon tappade ena framtanden upp

image306


Medans miniprins tänder uppe precis har tittat fram

image307

Kontraster, stora och små även mellan syskonenT

Om feberrosiga kinder och blanka ögon

MiniPrinsen tur IGEN att bli sjuk, känns som han precis börjat äta igen och så kommer nästa sjukdom, *suck* så tråkigt. Mamman är less på att hålla sin inomhus eller iallafall att hålla sig borta från det socialalivet, vilket även de övriga i syskonenT instämmer på. Öppna förskolan har vi inte varit på säkert 2 veckor :-(

MiniPrinsen är iallafall förkylt med feber och hosta. Jobbigast har han på nätterna då han inte kan tutta då näsan täpper sig. I natt har han typ "bara" vaknat  7 gånger så imorse hade Mamman inte mage att väcka honom när han väl somnat så Prinsessan kom 45 minuter för sent till förskoleklassen..  men Prinsessan förklarade läget och fröknarna förstod.

image305
Ingen piggkille med feberrosor på kinderna och blanka ögon

4 år = fotbolllsträning

Så var dagen här, dagen med stort D, dagen som Prinsen så länge väntat på. Dagen då man vara 4 år och man fick börja i fotbollsträning Precis som morbror och farbror Jimmy, PÅ RIKTIGT !!
Redan på kvällen innan packades det ner fotbollskläder (Sverige tröjan och shorts) allt för att verkligen vara förberedd när man tidigt nästa morgon skulle till sporthallen i Lindsdal för att få spela. Sååå spännade enligt Prinsen !!

Väl framme på söndags morgon blev nog nervösiteten lite för stor och Prinsen ville inte gå in i sporthallen eller byta om till de medhavda kläderna, var ju så många där man inte kände.. Men efter lite lirkande så bytte Prinsen om och gick tillsammans med Mamman in till planen för att vara med de andra och träna fotboll.

  
Prinsen och endel av fotbolls gänget


Fullt ös, inte kan man vara still när man äntligen får spela fotboll !!

När träningen var slut vill han INTE gå hem, även om vi lovade honom att det var träning nästa söndag igen.

En riktig fotbollskille det är han vår Prins som nu fått nya fotbollsbenskydd och självklart svart/gula fotbollsstrumpor  !!! (som ju är Lindsdals färger)

Jobbat med jätte tuttar..

Mammans  fd chef frågade henne om hon inte kunde tänka sig att börja jobba lite kvällar och helger då det var krisigt att få tag i folk ibland, och visst kunde hon det. Jätte bra att kunna dryga ut och spara lite  av  miniPrinsens föräldrardagar.. Men problem vara att chefen inte kunna ta tillbaka Mamman bara så där nu då alla anställda vikarier inom kommunen numera måste anställas via något som heter bemanningsservice
Mamman fick iallafall telenr till han som är ansvarig för rekryteringen av all personal och lovade att ringa, men efter 3-4 försök gav hon upp. Tjänsteärende, upptaget eller helt enkelt inget svar var det som mötte Mamman i luren.

Någon dag senare ringde mannen som Mamman försökt att ringa upp, Mamman blev väldigt förvånad när han sa att chefen ringt och lovordat Mamman och ville att hon skulle komma på ett anställningsmöte :-)
Sackt och gjort så vara Mamman på mötet och blev anställd direkt, och dagen efter var det dax för första arbetsdagen på 10 månader, lite små nervöst. Allt hade gått bra hemma de 5,5 timmarna Mamman var på jobbet, men brösten spände av oammad tutte mjölk, så det första Mamman gjorde när hon kom hem vara att ge den väntade miniPrinsen lite varm mammamjölk. En fröjd både för miniPrinsen som låg länge och bara njöt och mammans jätte tuttar ;-)


Bröllops funderingar

Som ni vet så är brudklänningen beställd och Mamman är jätte nöjd över valet av klänning.. MEN hon har börjar fundera över om klänningen är lite öppen både fram och bak för att hon ska känna sig bekväm, vill inte kännas kalt och naket i kyrkan specillet med håret uppsatt som det var tänkt från början.
 Därför har Mamman börjat att fundera på om hon ska ha slöja..

En slöja i färgen Ivori, lite längre med små pärlor som blänker men passar Mamman i slöja ? Är det kanske för romantiskt och oskuldsfullt för Mammans smak.. Hon har iallafall suttit och kikat runt på nätet för att få inspiration och hittat en som faktiskt kan funka och ser fin ut.
 
Inte lätt att hitta bra bilder som inte är kopieringsskyddade (alltså som går att lägga in här) men här kommer en iallafall: (ni får bortse från den fula dockan)

image302

Vad tror ni passar Mamman i denna ??

Slöjan skulle i så fall sitta lite längre ner på huvudet än på bilden och frisyren skulle kunna se ut så här, fast med lite mer lockar:

image303

Stilrent och fint med slöjan lite längre bak och mer på ryggen, eller vad säger ni ??

(bilderna lånade från http://www.ebay.com/ & www.projectwedding.com/)

Sur

SKit blogg ! Skrev precis ett jätte långt inlägg som bara försvann !!!!!!!!!!!!!!!!!!! Är inte första gången det händer heller !!

Blir bara så trött !!!!

Kärleksbevis

image300

Från alla hjärtans dag 2008, Mammans och Pappans 8åriga förlovningsdag
som *helt otroligt* står ännu, villet inte hör till vanligheterna...

Pappan kanske köpte gröna fingrar samtidigt till Mamman

.

.

Oj vad hände ??
Konstigt !!
Kanske var för att jag glömde uppdatera färdig och hamnde framför Bröllopsboanza, vem vet ?!

Härliga Vår..

En underbar utedag med 12 grader varm väder och stålande sol. SyskonenT har varit ute i stort sett hela dagen medans Mamman har tagit igen lite tid i trädgårdens land och blommor (blev ju dåligt med det i våras då mamma var höggravid med miniPrinsen).

Så fint är det nu när alla vår lökar och blommor börjar att titta fram
(ja för nu syns dem när mamma rensat, grävt och grejjat bort allt ogräs och annat :-)

     


Har nu stora fina knoppar på både de vita och lila syrenerna, kanske blommar för första gången detta året ?
Var ju faktiskt 3 år i sommar sedan vi satte dem.

 Och så 3 bilder på dem underbaste ute i vårvärmen..

image297
Prinsessan som klättrar

image298
Prinsen som leker skogshuggare och hugger sönder trädet (trädet har faktiskt börjat ruttna så det går sönder bit för bit)

image299
Och liten miniPrins som sover sött i vagnen

 

Beslut är tagna !

Mamman har i fler veckor (läs månader) velat om miniprinsen behövde en ny vagn eller inte (han har ju faktiskt haft den i nästan 8 månader, vilket är bra mycket längre än någon av sina syskon :-), och dessutom är mamman sugen på något lite mindre och nättare...  Då Euron låg hyfsat låg häromdagen så slog hon till,

En brun Teutonia FUN av 2008:as årsmodell beställdes från Tyskland ! 1500;- billigare än i Sverige


image290


Och med den beställningen är beslutet taget att alla bebisaker ska rensas ut och säljas  (ja självklart ska endel sparas av ren nostalgi på vinden) för miniPrinen blir den sista bebisen i syskonenT.
Nu väntas det istället på första kusinen som ligger och gror i magen, SPÄNNANDE !

Ett annat beslut som har varit betydligt, betydligt svårare har oxå bestämts. SyskonenTs familj kommer i samband med bröllopet i sommar att heta mammans efternamn, Blomdahl

Vuxen poäng ?!

Känns stort att få ett sådant här på posten..

image289


Viktväkeriet..

3 veckor har nu gått av nyttig mat och långa promenader 1 gång om dagen. Resultatet från de 2 senaste veckorna visade -1,7. alltså - 3kg totalt sedan start, inte illa va ?

De sägs att ca 5 kilo minus är en strl, så det kan ju vara därför byxorna sitter lite lösare, eller vad tror ni ?

Tisdag = Fettisdagen

Eller Semeldagen som det oxå kallas. Och självklart ville syskonenT mumsa Semla
Smaskens !!image285

image286

Även minPrinen fick smaka lite grädde..

   
Ni ser ju själva vad han tyckte om det, mums !!!


Brudklänningen beställd !!

Då både Mamman och en kompis ska gifta sig nästan samtidigt bestämdes det att klänningarna skulle beställas tillsammans för att sparar lite frakt porto och för att ge varandra lite support. Mamman tyckte att det var såå nervöst att ta en massa mått och beställa en klänning utan att ha provat den, men priset fick över väga..

Totalt blev det 1700:- för klänning, underkjol och porto, vilket kändes toppen då den liknar klänningen Mamman kollat på från www.Lilly.dk  jätte mycket men är mer än 5000:- billigare !!


image284 

Nu är det bara att vänta ca 60 dagar innan klänningen kommer hem, och Mamman kan prova och beundra den..

En berättelse om en mus

Som vanligt börjar morgonen med att försökt att få i alla lite mat och en morgon snutt till miniPrinsen. Efter det är det kläder till alla 3 i syskonenT som ska väljas och tas på, vilket oftast tar en hela morgon. När alla är färdiga ska man en dag som Fredag följa Prinsessan till skolan för att sen gå med med Prinsarna hem igen.

Men idag helt plötsigt på väg hem från skolan säger Prinsen..

-Mamma vet du va, det är en varm olja som rinner i min kropp. Den oljan gör att jag är lite stimmig och inte kan ta det lugnt ibland.

Mamman: - Jasså vad är det för olja då??

- Oljan finns där för att musen ska kunna springa.

Mamman: -Vilken mus ??

- Musen som jag har svalt, och nu lever innuti mig.  Den gör att jag inte kan sitta still.

Mamman: -Det var en tokig mus !

- Ja den springer där inne och äter maten jag har i magen.

Mamman: - Kan den aldrig komma ut då ??

- Nää den kommer att leva där inne för alltid.


Efter en stund säger Prinsen:


- Nu måste jag spänna snoppen allt jag kan.

Mamman: Vaför då då ??

- Jo för att nu springer musen nere i min snopp och gör att jag blir kissenödig, och spänner jag mig så kan inte musen trycka ut kisset.


Visst har de underbar fantasi ? Vad skulle Mammans liv vara utan Prinsen underbara fantasi !!

RSS 2.0