Ibland går allt som på räls..

Ibland går inget som man vill och ibland blir allt toppen ! Nu är en sådan tid att allt faller på plats *peppar peppar*.. Mamman har fått ett vikariat på 1½ månad, precis så där lagom stort, en perfekt första inskolningstid på dagiset för miniPrinsen men även för de 2 stora i syskonenT.  Känns så skönt att kunna planera sin dag igen utan att sitta och vänta på att någon, kanske, ska ringa. Stället som Mamman ska jobba på ligger dessutom bara ett stenskott från Slottet (även kallad huset) vilket gör att Pappan kan ta bilen om det skulle behövas, toppen!

Fönsterfilmen som Mamman skrev om i ett inlägg för någon dag sedan är nu på plats, och det blev ingen av de hon från början  visade här, utan en som heter "Vass" från MariaLiv. Jätte fint blev det och insynen blev betydligt mindre, precis så som tanken var. Toppen var det oxå att www.designonline.se som Mamman betställde ifrån tydligen låg i Kalmar av alla stället och Mamman kunde hämta filmen och där med slapp den dyra frakten :-)


Tänk er huset och fönstrerna vita oxå så kommer det att ännu finare


Ljusbollen är en likadan som de säljer på Village,
men Mannen även kallad Pappan har gjort den till Mamman.
Fin va?


Elektrikerbesök och snö i Lindsdal..

Igår var elektiken här och flyttade lysknapparna från den rivna väggen till andra väggen, och Mamman passade även på att montera dimmer och lite snyggare knappar när det ändå skulle bytas. Nu återstår det bara att fixa till vägg och tak där elektriken fick göra lite hål för att dra om elen. Tilfälligt får det bli en list mellan de olika golven, tills vi byter köket och river ut golven för att lägga in ett och samma.  Elektriken drog även fram el till våran nya diskmaskin så när vattenNissen varit här slipper vi diska förhand oxå, toppen!


 
Runda vita lysknappar och dimmer, sååå fina !!


Öppenheten och ljuset är verkligen toppen!!


I morse var det 3 barn som var otroligt glada. Snön har äntligen hittat till småland och Lindsdal, vi får vell så hur länge den ligger kvar då det verkar vara töväder ute :-(


Snö på våra lagerhäggar


vi HADE fått iordning..

Äntligen är gardiner uppe på nedervåningen, den nya fina Bestå hyllan från IKEA monterad och de flesta sakerna är på rätt plats. Huset börjar att se ut som ett hem och Mamman och familjen börjar att känna sig som hemma..

Lite bilder dock lite mörka då vi inte fått upp riktiga lampor överallt ännu


 


Sofforna och tv (som ska upp på väggen) 


Bestå hyllan med högblanka svarta dörrar, sååå fin!


Svarta Rexbo hyllan som inte passade i förra huset har nu fått en given plats med klotlampanHittade gardiner som Mamman glömt att hon hade ;-)

MEN så sa Pappan att elektriken kommer redan imorgon och vi var tvugna att riva väggen mellan kök och vardags rum redan idag :-)och en stund senare så det ut så här:


Lite rörigt, näää

Resultatet blir så mycket bättre, och öppnare trots lite rörigare..


Väggen nere sett från vardagsrummet


Äntligen kan Mamman ha heela bordet utdraget utan att det blir trångt *gillar jätte mycket*

Dåligt med inlägg

Lovar hus status uppdaterings bilder ikväll,
just nu upptar symaskinen Mammans tid.
Det gäller ju att passa på nu när syskonenT är på dagis


 


Symaskinen som Mammans farmor införskaffade för många, många år sedan
är otroligt läcker och går fortfarande som ett tåg.
Älskar verkligen maskinen och är så glad att jag fått ärva den.
Kan nästan känna Farmors närvaro när den tas fram..

Fönsterfilm !?

Fönstret som är precis brevid ytterdörren är lågt och gör att man ser direkt in i huset, och det första man ser när man tittar in är den vita fula grinden framför trappan vilket inte är ett kul första intryck. Men det tänkte Mamman göra något åt.. där   kommer Fönsterfilm att monteras dit en bit upp på rutan, tror det blir jätte bra!Sackt och gjort, Mamman smurfade runt lite  på nätet för att se om hon hittade det hon sökte, och Strössel design var  det märket som föll Mamman i smaken, men det fanns ju så många motiv och färger, hur ska hon kunna välja ??

Vilken är finast ???1, Classic svart


2, Diskret mönster


3, Pelagon


4, Löv som är lite grön eller brun tonat


Besök hos doktorn


Mamman har mer eller mindre gått med halsont, huvudvärk och tidvis feber hela hösten men idag när hon kände att det inte vill ge med sig tog hon sig i kragen och ringde doktorn. Testet  för halsfluss var positivt efter bara några sekunder och Mamman fick pencelin :-( Nu äntligen måste hon vell bli frisk länge än någon vecka !!


MiniPrinsen, som numera är en dagiskille som bara blir lockigare för vardag..

MiniPrinsens inskolning är nu över, och det har gått helt okej. Han är lite ledsen ibland då han inte kommit in dagisets rutiner med mat och sova ännu. Men en liten reaktion på att plötsligt bli lämnad utan Mamman måste ju komma då vi faktiskt har varit hemma så länge..

 Imorgon är det jobb som väntar, och det ska faktikst att bli skönt att komma igång med lite rutiner, även om Familjen skulle ha betydligt mer rutiner om Mamman fick ett längre och större vikariat än det hon har idag, men men, man får vara glad att man över huvud taget får jobba så som världesekonomin ser ut..

Svarta skönheter..Trots att övriga köket inte övrensstämmer med mammans tanke så njuter vi av att ha kyl och frys brevid varrandra i köket och inte i tvättstugan. Går ju inte att komma ifrån att de är otroligt fina att se på oxå..

Dagens stjärnaDagens stjärna går till Netto
 som gjorde mamman lycklig när de sålde julstjärnan som Mamman köpte förr, förra året och letat som en tok efter då hon insåg att hon behövde en till..

men Dagens stjärna går ännu mer till:

Farmor Mona och moster Annika
som bara kom igår och städade nästan hela "gamla" huset.
Tusen tack!Projekt 1 av 17894567..

Redan tillbaka!
Tack TELIA för otroligt snabb inkoppling igen, som Morfarn skulle sackt  "varför köra skoda när det finns ferrari"


MiniPrinsen fann snabbt sin plats uppe på ett av kartong haven

Dagens flytt har gått bra, en stor lastbil gjorde flytten snabb och smidig, men ALDRIG mer ska vi uppleva detta kaos som en flytt  ändå innebär. Nu återstå bara att plocka, ställa allt på plats och framför allt göra om det som inte tilltalar Mamman i smaken. Nu ångrar hon sig nästan lite när hemmet är i en anda kaos och hon kommer att tvingas börja om från början igen med renovering vad det gäller golv/tapet byte, målning och byte av det hemska lilla köket :-(

Trots trötta och lite gnälliga barn har vi monterat projektet som var prio 1 av  typ 17894567:

en grind som skyddar miniPrinsen från trappanHej då för ett tag

Telia har lovat att bredbandet ska kopplas in redan imorgon eller iallafall under måndagen i nya huset och det hoppas vi att de håller så att Mamman inte får allt för mycket abstinens ;-)

Internet funkar tyvärr inget vidare just nu så det blir bara ett "hej då" meddelande,
på återsende om någon dag med bilder och inredning i nya huset :-)


bArA fÖr aTT..
När vardagens tränger sig på
och flytten känns som ett oändligt projekt
är det skönt att få lite vardagsmys,
att få överaska Mannen man älskar.
Att ta sig tid för att sitta ner tillsammans
och njuta av lite gott när barnen sover.

Bara för Att..

Det brinner på Grillgränd!!!

http://www.barometern.se/nyheter/kalmar/brand-i-villa-i-lindsdal(951230).gmPappan ringer Mamman med lite panik i rösten och säger att han hört att det brinner på SyskonenTs nya gata,  att det är flera brandbilar på plats och vill att Mamman ska åka dit och titta så det inte är vårat hus som brinner. Väl framme står det en brandbil utanför huset och Mamman känner paniken stiga i blodet, hjälp vi som inte änns flyttat in än !!
 
Vid lite närmare kontroll visar det sig att det är lite längre ner på gatan, 3 hus ifrån, som brinner. Läskigt !! Som tur var fick brandmännen snabbt kontroll över elden och huset kunde räddas. Tänker på familjen som bor där, som är Prinsens dagiskompis,  och hoppas att skadorna innuti inte är allt för stora och att de snart kan flytta in igen..

Barometern artikel om branden:

http://www.barometern.se/nyheter/kalmar/soteld-i-lindsdal(951447).gm

Husägare till 2 hus (iallafall i 14 dagar)!

Igår fick vi nycklarna till vårat nya hus och Mammans börjar att se slutet på flyttkaoset. Idag flyttades garage, föråd och vind , vilket tog halva dagen och nästa helg går allt annat och familjen flyttar in på riktigt ..
Mindre kul var det att öppna internetbanken och se all bolån men om 14 dagar betals ju även vårat nuvarande hus och vi kan lägga in vinsten och betala av de gamla huslånen.

Nya huset känns sååå mycket större, men 60 kvm är ganska mycket. Nu kliar det i inredning/ målar/ tapet fingrarna, vill börja fixa med en gång :-) Speciellt nu när både färg och tapeter finns hemma !!

Lite utlovade bilder, tyvärr lite mörka då de togs under kvällen med dåliga lampor, 
för er nyfikna, Annika tex ;-) 
kommer här:


Prinsen hittade snabbt pianot som vår söta säljare Asta lämnat kvar för syskonenTs skull


Mammans och Pappan sovrum som ska få nya tapeter och golv inom de närmsta dagarna


Hall och trappan som just nu är lite mörka, men nog blir toppen efter liten sväng färg


Vardags rum nere..


som går i vinkel (väggen där dörren är in till köket och kommer att tas ner helt)


Hejdå kök 2008, välkommen kök 1974..


Köket är igentligen ingen större katastrof men är man van med ett helt nytt kök så är skillnaden ENORM!Precis uppe vid trappan och allrum uppe (Prinsessans rum framme till vänster)


MiniPrinsen nuvarande gula rum..


som ligger vägg i vägg med storebror Prinsens rum (som inte gick att ta bild på pga för dåligt ljus
)


Sessans rum

Våran söta säljare Asta har i varje rum lämnat något som hon tyckte passade så bra i huset, någon plastblomma, överblivna tapeter och golv, glödlampor, någon liten lampa, vertyg i garaget, trädgårdsredskap i förrådet, en bra bilskrapa och så denna bok så Mamman verkligen tar hand om hennes trädgård ordentligt ;-)


 


RSS 2.0