Shopping feber

rådde det i syskonenT:s familj under ons och torsdagen. Kläder i massor behövdes så prinsessan och mamman gav sig iväg till Kalmar själva (men med mobilen i beredskap ifall mini prinsen skulle bli hungrig).

Landade till en början på Intersport då prinsessan fick välja skor som hon skulle ha på gympan i skolan. Självklart blev det rosa och silver. Som hittat..

Sen var det mammans tur att kolla sig efter en ny höst och vinterjacka. Provade massor men fastade tillslut för en brun dubbeljacka med uttagbar flecce, såå fin :) Nersatt 400:- dessutom !!
Tog den på öppet köp då den kändes en aning tajt över brösten (har besluts ångest om jag ska byt till en strl större, i så fall till en röd då den bruna var HELT slut i hela Sverige)  Vad säger ni röd eller brun ????

image81


Sen inhandlades den 3 par byxor och 2 tröjor/tunikor till prisessan då hennes garderob gapar tom. Allt har vuxits ur eller duger inte längre.. Även mini prinsen fick ett par vantar och landskaps body + byxor från po.p.

image82

Innan vi åkte hem körde vi förbi kina restaurangen för att få med oss lite mat hem.
Väl hemma fick även mini prinsen sig en slurk, som faktiskt  klarat sig utan mamma ett bra tag :)

Kärleken har slagit till

 
mellan den stora prinsen  och den lilla prinsen i syskonenT. Kanske för att prinsarna har varit tillsammans lite själva utan den stora prinsessan T. Kanske för att prins nr 1 har blivigt större eller helt enkelt bara börjat förstå att minstingen i familjen inte är ett hot och rival.

För övrigt är prinsarna i familjen i förkylnings tider. Den stora prinsen hostar så hela huset skakar, medan den lilla snorar och gråter då det inte är lätta att amma med liten täppt näsa :)
Än så länge har har resten av familjen klarar sig, prinsessan T är så rädd att bli smittad att hon inte änns håller sin mini prins längre..Veckohandling med Tuva

ser numera ut så här:En lista till mig och en liten  till Tuva som hon kan läsa och hämta själv, bara att inse hon är stor min tjej


Envisare får man leta efter

Att Tuva är envis vet alla och att Theo är ännu mer envis är inte heller helt okänt. Men att den minsta i familjen skulle bli ännu envisare, redan, hade nog ingen kunnat lista ut.
Tiam vägrar att ta nappen, har provat alla sorter som finns nu men han bara klöks och skriker efter mammas tutte i stället                                  
 :( Ingen kul alls att han inte kan komma till ro utan mig. Janne som annars är JÄTTE envis har nog oxå gett upp, och inte vill han ha tummen heller utan det är mamma som gäller..

image76

Är man trött

så är man..

image74
Tiam somnade i gungan på sne med foten utanför som slog i varje gång gungan gick  fram och tillbaka, så söt !

Lördagen den 15:e

Började med ett vi direkt efter frukosten åkte in till stan och kikade lite. Mycket folk och lite extra "jippo" i stan, något med medeltiden på larmtorget och baklucke loppis på stortorget.
De 2 stora barnen hade en klipptid vid 11.30 och det var verkligen behövlig för båda. Självklart fick de välja färger på slingorna . Så fina blev dem :)

image69
Tuva tog silver, rosa och glitter

image68
och Theo valde orange, silver och glitter

Hemma från frisören borrade Janne upp mini Prinsens hoppgunga, som han stod i en stund:


(Ifall inte något märkt det så går det att klicka på de små bilderna för att få dem större)

Under kvällen hade vi bestämt att åka till Wayne, Mikaela, Leo och Lucas men då Tiam sov (han sov 3 timmar i rad !!) och Tuva tyckte att att de var mysigare att bara vara hemma med mig så åkte Janne och Theo själva. Mysigt att dela upp oss lite och umgås med varje barn för sig :)Det hemskaste jag sett

måste vara Theos nya bälterstol som kom idag :( Inte alls så fin som på bilden..

Eller vad säger ni ???

      


Blir till att tradera bort den och ropa in en ny på ebay. Kommer ju troligtvis att gå + minus 0 iallafall då jag fick den så billigt, som tur är..

Veckan som gått

har jag inte hunnit/orkat blogga något.Har haft alla 3 barnen hemma onsdag och fredag för försöka återhämta mig från all stress fram och tillbaka från dagis. Vilket resulterat i att de 2 stora är måttligt rastlösa och deras mamma ännu mer trött. Så mycket för det försöket till vila :( Har tagit mod till mig och ringt och bokat en läkar tid för att få ett intyg på att detta stressande inte är nyttigt för mig, och att Tuva och Theo MÅSTE få samma tider så jag slipper bli helt sönder stressad (Janne ringde ju och pratade med rektor för att försöka att få Tuva till få gå 2 timmar längre på fritids för att jag skulle få vila men det gick INTE utan  läkarintyg)

Lite bilder från veckan:

image59image61

image62

Mest på Tiam men det är ju han som ligger still och vill vara med på kort..

Stackars mini Prinsen

Som ser ut så här varje gång han har sovit:

image58


Hans öga varar sig så mycket att han kan inte få upp det :( Syskonen skattar åt honom men jag tycker så synd om honom, han kämpar och kämpar  att få upp ögat men jag får oftast hjälpa honom genom att badda med ljumet vatten..

Sommaren drar mot sitt slut

Och här kommer det vi har hunnit med vad det gäller huset under sommaren, i bilder:Före:                                               Efter:
                   

Lister över köks skåpen (inte riktigt torkar på sista bilden)


Före:                                                                                                     
                                


Efter:
  

                Alla fönsterlister har fått samma vita färg (innan var vissa silverfärgade och vissa svarta)

Bytt panel på de stora gavlarna.

Före:                                             Efter:
                    

Som oxå har fått samma caffe latte färg och vita knutar som övriga huset.

(Vte inte vad de som målat husen tänkt på, Gult trä under och över fönster både på framsidan och baksidan, svarta gavlar och rött förråd. Dessutom svarta fönster lister på framsidan och silver färgade på bakidan)

Nu börjar huset att se lite normalt ut. Nästa är ska det byggas altan och kanske hinns det med att byta panel på förådet så det oxå blir caffe latte i stället för solblekt rött.

Syster och Bror

Liten och Stor. Tuva och Tiam, kärleken är oändlig..


image51

Onsdagens äventyr

blev en tripp till Öppna förskolan Måsen, killarna och jag, Tuva var på skolan.

Super kul att vara där igen, var ju ett tag sedan, och på onsdagar är det sångstund som Theo gillar  (även om han var rätt så blyg). Tyvärr var det mest bebisar, då det bara är i lindsdal som barnen med föräldrarlediga eller arbetlösa föräldrar går på dagis mån, tis och torsdag kl: 9-14, tillskillnad mot resten av Kalmar som har 15 timmars barnen på dagis, tis, ons och torsdag kl: 9-14. Men Theo och jag njöt av att få lite egen tid tillsammans iallafall :)

Innan vi hämtade Tuva på skolan åkte vi förbi Polarn och handlade vinterkläder med 15% kupongen. Kläder till 3 barn är dyrt, men det blev iallafall liite billigare.

Vann förresten en ny bilstol till Theo igår på  tyska ebay, en sådan bältestol som Tuva har fast en annan färg, blir ca 600 billigare än att köpa den i Sverige. Perfekt sen när snart Tiam behöver Theos bakåtvända stol. Känns skönt att ha kunnat ha honom bakåt så länge, men det beror nog på han korta små farbror Jimmy ben..

image50


Måndag - Dagen D

D som i Dagis (& skol) lämning, själv.. Janne börjar alltså jobba igen efter 9 veckor hemma och jag ska klara att lämna, hämta, amma och ta hand om 3 barn med 3 helt olika tider *hjälp*

Dagen böjade bra, kom upp vid 06.30, de stora fick välling och Tiam fick en morgon slurk.  Till omed Theo lyssnar och klär på dig utan bråk. När det var dax att gå hittar inte Tuva sin nycklar och blir vansinnig för att hon inte får cykla till skolan som vanligt.
Får henne lugn rätt fort och börjar meckandet med att få dit ståbrädan (som jag lovat mig själv att hinna med på söndag kväll:(  Blir ju en del gående fram och tillbaka för att pussla med barnens tider, så ståbrädan kommer säker att användas flitigt. Och mycket riktigt, Theo älskade den, -nästan som att åka skateboard, var hans kommentar.

image48

image49

Tiam sov hela vägen till skolan, även till dagis och vaknade faktiskt först när vagnen stannade hemma igen. Skönt !

Efter lite frukost, ammning, blöjbyte och lite hängning av tvätt var det dax att hämta Tuva på skolan och en timme senare även Theo på dagis. Inte kan det vara männskligt att gå och lämna Tuva vid 08, Theo kl 09 sen samma pocedur igen vid 11.30 då Tuva ska hämtas och Theo kl 14. Kan inte skolan och dagis samordna lite bättre tider, eller ?!

Lördagens äventyr

började kl: 10.45 då vi stod utanför Ölandsdjur och nöjesfält för att vänta på Annika, Niklas, Wilma, Ludvig och Alva.
De hade nämligen fått en biljett över till djurparken som vi fick (TACK!!!!). Barnen var super lycliga över att äntligen få åka till parken, de har tjatat hela sommaren..

Först var det alla djuren som skulle kollas på:
image30

Vilket Tuva inte tyckte var såå roligt..

Theo därimot gillade allt, speciellt aporna och krokodilen
image31

Getterna tyckte båda barnen var lite läskiga, då  de ville äta på Theos och min flecce:

image32

image33

Sen gick vi vidare och kollade på Lamorna, kängeruerna, en massa olika apor och så när Tigrarna fick mat.

Efter det var det äntligen dax för nöjesfältet, Tuva åkte allt som gick (utom berg och dalbanan) så det måste hon helt klart ha ärvt efter sin pappa..

image34

image35

image36

image37

image38

image39

image40

image41

Theo som oxå ville prova allt som syrran, gillade oxå att åka karusell..

image42

image43

image44

image45

Förutom Bläckfisken som snurrade lite för mycket:

image46

Tiam låg och sov i vagnen de 4 första timmarna, och efter lite mat och en ny blöja hängde han i bärselen och var så nöjd. Det var först när vi var på väg mot bilen som han ville komma upp och titta lite:

image47

RSS 2.0