Köket, såhär långt...

Det går framåt, och fort framåt !
Aldrig mer att Mamman och Pappan gör ALLT själva, tiden är ovärderlig!!!
Med lite tur har Slottet ett funktionsdugligt kök i början eller mitten på nästa vecka, JiPPi :-)

En liten sammanfattning, såhär långt:

Nu är som sackt mycket av det "tråkigt" arbete färdigt, elen är omdragen och satt där den ska vara. Många eluttag blev det och det är nog inget Mamman kommer att ångra.
 Dem inbyggda spottarna i taket som ska lysa över bänkskivan gömmer sig under nya innetaket, och äntligen har hela nedevåningen samma tak :-) Dörren in till tvättstugan är igensatt och nytt gips är uppe där det behövdes.

I helgen är Mamman ledig, iallafall från det betalande jobbet, så all tid kommer att gå åt till spakling, slipning och målning av taket. Montering av de resterande köksstommarna får Pappan montera, likasom få in den sista Parketten.

 På måndag börjar montering av KÖKET :-)


Ett kökigt inlägg


Nu är det nära!!
Köket är betalt och kommer om 3 dagar :-)
Vitvarorna (eller "svartvarorna") står i Mammans och Pappans sovrum och väntar. 60 kvm golv är betställt och kommer senast dagen efter köket levereras. Iväntan på alla leveranser har Mamman och Pappan fixat, rivigt och målat:
Den sista biten vägg är riven
 (dock medförde det att ½ nedevåningens EL var tvungen att stängas av i säkerhets risk för barnen)"BrunFönsterna" är vit målade och insynsskyddet med orkideèr är uppsatta i båda fönsterna (just nu iallafall, får vell se om de får sitta kvar. Mamman är inte helt nöjd)Mamman har äntligen kunna betsämma sig om en tapet!
Eco white heter collektion och den innehöll mååånga fina. Det blev iallafall en vit med lite struktur och en likadan fast med lite snurrig glans på


Mamman tror att det blir stavmosaik på väggarna i köket. En vit med vit fog i de flesta delarna och en svart rand bakom fläkten. Dock är inget helt spikat..Kvar att  fundera på:
FLÄKTEN !!!!!


Mamman hittade ju EN som bara kändes så rätt, dock var priset lite väl högt och Pappan tyckte inte alls om den :-( Det blir allafall en vertical, lutande, av något slag..

 Någon som har ett förslag?


Köksblandare - Ett svårt val!Smeg MDQ5Tapwell Domino 184

Tapwell Level LEA 176Mamman har en favvis, och 2 som kommer strax därefter.. Frågan är bara hur mycket en blandare är värd? Ska man köpa den som man hellst vill ha trots att priset är liite högt ? (Inga priser utskrivna då det prismedvetne Morfarn läser då och då ♥)

Tilläggas kan oxå att Mamman nog vill ha en med utdragbar dusch, och då är det bara Smeg MDQ5
 och Tapwell Level LEA 176 som återstår...

 
Vilken blandare tycker ni är finaste ???(Ett låångt köks uppdaterings inlägg kommer strax, för nu är det nära, om 7 dagar är nya köket HÄR :-)


RSS 2.0