En valborg med otrevlig överaskning

Lika otrevlig som oväntat är den varje gång..  och att det var yngsta minstaste miniPrinsens tur  att drabbats för första gången i sitt liv känns extra oväntat då han och Mamman mest varit ute i det fina vädret  och fått massor av frisk luft men ingen kan som vanligt att att undgå den hemska MAGSJUKAN, speciellt nu när miniPrinsen inte ammar lika mycket och är med lättpåverkad av alla baciller :-( 
Håll nu en tumme att ingen annan i familjen drabbas !!!

image407
Liten halvutslagen sjuk miniPrins som hellst vill ligga hos mamma och tutta. Inge pigg alls :-(


Uppdaterat kl 18.15
MiniPrinsen får inte behålla något alls förutom mammamjölk. Mamman har varit och köpt fruktdrycker och majsvällning för att få miniPrinsen att bli piggare och iallafall få behålla lite av det han lyckat att få i sig..

Snart är sommaren här


 


I syskonenTs familj syns det tydligt att sommaren är på intågande..*Mamman tvättar högar av tvätt med gräsfläckar på knäna efter allt bus ute i trädgården till sena kvällen

*Prinsessan och Prinsen vill inte alls gå och sova när det är så ljust ute vid kl 20.


*MiniPrinsen är ständigt så här glad och skitig när han kryper/hasar på rumpan ute i trädgården och äter jord och stenar. "Sktiga barn är lyckliga barn" är det vell man säger?!

*Mamman tid till att sitta inne och blogga prioteras inte då vädret ute ju är så mycket härligare !!


Super Grattis till Wilma som fyllde 8 år igår !! Hoppas att du åt mycket god tårta och fick många presenter..


 


Underkläder till bröllopet och för stor ring

Mamman har länge letat efter fina underkläder att ha under bröllopet (ja även under bröllopsnatten ;-) och då utbudet inte är så stort i Sverige på Bh i större kupa hittade Mamman sidan http://www.bravissimo.com/
Jätte fina underkläder och så billigt !!
Efter lite googlat lite hittade Mamman en sida där man omvandlade svenska strl till amerikanska, och vågade tillslut beställa, Men när pengarna drogs från kontot var det mer än dubbelt så mycket som Mamman räknat ut att slutsumman skulle va.. Då visade det sig när Mamman kollar lite nogrannare att sidan inte är en amerikanskt sidan utan en Engelsk !! Och all vet vell hur mycket dollarn skiljer sig mot pundet..
Ja ja inget att göra så mycket åt när man är så slarvig som Mamman och inte läser ordentligt, men underkläderna är iallafall jätte fina men mycket för stora (men det verkar inte vara några problem att skicka tillbaka för att byta mot mindre enligt mannen Mamman mailat med)
Och då de engelska strl är så mycket större än strl i sverige så kanske, kanske Mamman med liite tur kan komma i en axelbandlös bh och kan använda brudklänningen axelbandslöst som hon hellst vill !. Håller ni en tumme för att bh passar när den kommer om någon vecka !?!
Mamman var igår och provade vigselringen igen och det visade sig att Mammans fingrar också minskat i takt med att Mamman gått ner i vikt, så nu blir det till att vänta in i det längsta för att prova ringen igen och tillverka den i några strl mindre än det var tänkt från början..
En utlovad bild på halsbandet från Snö of sweden som Mamman fick av lillebror med tjej i födelsedagspresent.
Visst skulle det passa toppen under bröllopet ??

24 April - Pappans dag

Ja må han leva, ja må han leva uti hundrade år.. Sången syskonenT sjungit för sin Pappa idag. 29 år och Pappa till en 7åring, snart 5 åring och snart 1 åring, inte illa va ?
Kalas firades igår så idag blev det GRillat (för första gången detta året, underbart gott) och nybakad kladdkaka med färska hallon och vanlijvisp och så lite paket, teckningar och sång så klart !!

image403
Grattis älskade Pappan, vi lav ju (som Sessan skev på paketen)

3 diamanter

= KÄRLEKimage400image401image402

Vad var det att fundera på ?

Ännu en helg, ytterliggare 2 dagar för Pappan (med hjälp av farbror Jimmy denna helgen) för att fortsätta projeket Ny ALTAN, och de är så duktiga. Sliter som bara den för att det ska bli färdigt så snart som möjligt.


image398
Nu är det otoligt fula plasttaket borta och ser ni vilket skillnad ?! (glömde tyvärr att ta en "förebild" men skillnaden är ENORM )
Trädgården ser så mycket större och öppnare ut. Skillnade inne på ljusinsläppet ska vi inte prata om. Att Mamman någonsin har velat om att ta ner taket känns helt tokigt..  Sååå mycket Ljusare !!

image399
Och den nya delen av altanen kommer att vara jätte härligt att sitta på under eftermiddagarna då det är där all sol är.

Nu är det bara några fler plintar som ska på plats innan det är dax att byta ena sidan av föråds panelen, måla den för att sen montera reglar och slutligen lägga den bruna fina trallen. Längtar!

Fotbollstunering

Sessans första fotbollstunering i Kalmar sporthall, Bilder säger mer än 1000 ord: 

image394
Självklar var färgerna svart/gult, Lindsdals IF


image395
Handklappning innan varje match


image396
Försök till lagbild..


image397
som inte var lätt, med trötta och hungriga barn efter en heldag i sporthallen, dessutom med nya guldiga medaljer hängande runt halsen :-)

Typiskt

Mamman hade tänkt och planerat att få några timmar själv med varje barn i sommar  och först på tur var att boka in en konsert tillsammans med Prinsessan i slottsruinen, jätte mysigt ! Men när Mamman loggar in på Ticknet.se för att boka biljetter är konserten kvällen innan bröllopet, inget lyckat alltså, såå typiskt !!! :-(
Får hoppas att någon annan bra artist har vägarna förbi Kalmar/Borgholm  i sommar..

image393
Artisten var självklart hel coola Uggla som både Mamman och Sessan gillar

Har människan aldrig handlat på Tradera innan ?

Mamman har ju som ni vet sålt allt som andas bebis, Vagnen, babybjörn bärselen, bumbon, babyskyddet.. miniPrinsen är ingen bebis länge och några fler bebisar blir det ju inte för Mamman och Pappan..
En del av sakerna sålde på www.blocket.se  men även på Mammans favvis ställe vad det gäller försäljning: www.tradera.com.

Idag när Mamman öppnar eposten är det ett mail från Tradera där, ett mail där det står att Mamman fått ett negativt betyg, konstigt då hon alltid är så noga med att packa och skicka sakerna  i tid.. Köparen har iallafall lämnat negativt pga att hon tycker att Mamman tagit för lång tid på sig innan hon skickat varan.
Har hon aldrig handlat på Tradera innan ?!?!
  
Inte kan vell 3 dagar efter att hon fört över pengarna vara sent ??
Kan inte människan prata med Mamman innan om hon har något problem, eller är det inte så man löser det ?!

Blir iallafall till att blocka människan från Mamman aktioner i fortsättningen, och att skicka iväg ett surt mail. Människan kan ju inte mena allvar, med att tycka 3 dagar är för lång tid.. Vad är hennes problem liksom ??!!

Deklarerat

Och Mamman säger som hon brukar *peppar peppar* brukar. Tack !!!! Pappan och Mamman skulle även detta året få tillbaka tillsammans ett hyfsat stort 5 siffror stort belopp. Känns bra  att få tillbaka allt vid ett tillfälle även om man vet att detta är ett belopp som vi faktsikt kunde ha fått lite av varje månad istället..

Iår kommer ju pengarna att gå till något speciellt, bröllopet !!
Bara 4 månader kvar nu..

Bröllopet ja, idag kom även brevet  med  godkänd Hinderprövningen så nu är det fritt fram för Mamman och Pappan att gifta sig !!! Och efternamnet var också godkänt och anmält, snart får även Pappan tillhöra Familjen BLOMDAHL :-)Manshettknappar inköpta till Pappan att ha under bröllopet


 


Genom förkylda

Mamman och miniPrinsen ligger med feber, hosta och förkylning.  Försöker att sova tillsammans under dagen så att kroppen ska läka ut skiten men det tar ju alltid sådan tid. Får hoppas att ingen av de övriga i syskonenTs familj blir sjuka, men det är nog tyvärr inget att hoppas på då "dagisbacillerna" brukar smitta värren än värst..

image391
Liten goo MiniPrins

Altan bygget påbörjat

Och det otoligt duktiga Pappan har hunnit en hel del nu i helgen..


Mackadam är beställt..


och hela baksidan är nu dränerad


Pappan har även börjat att gräva bort alla Mammans blommor :-(  och flera plintar är på plats..


men fler ligger och väntar på att grävas ner.


Här ser man att den nya altananen kommer att bli ca 3m längre och 1m bredare (+ den delen där det inte finns någon altan idag)


Av Mammans alla lökar som grävits upp står det nu en JÄTTE vas av tulpaner inne istället.


 

(Nu funkar bilder att klicka på !!) 

Tänder ett ljus


image384

För en liten flicka vars liv berört Mamman så oehört. Sov gott lilla Engla..

Uppdatering kommer..

Tyvärr verkar blogg.se återigen inte funka att blogga från, iallafall inte med bilder!!! :-(


SKIT !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Lördagsgodis med 4 barn i huset..

 då Sessan för första gången ska ha en kompis som sover över, spännande!
Mamman försöker att föreviga tillfället med kameran, men att fånga 3 barn på bild medan godiset är framme och barnprogram på TV var ingen lätt match..

 
Hallå, tjejer.. kolla hit

 

 


Godiset hägrade..

 

    
Eller så vara det bara bus..

I kväll ska Mamman Pappan när alla barnen lagt sig provsmaka den andra glassen av Ben och Jerry, Vanilla Toffe Crunch, (Tack Annika för tipset, nu var man fast *ler*) och förhoppningvis titta på film.
5 myror är fler än 4 elefanter

image371
Lindex nya kollektion, så fina och underbara kläder, inhandlade idag. Precis i Mammans smak!

Planeringen av bröllopet

går framåt, mycket börjar att falla på plats.
Färdigt och bokat:

* Kyrkan är bokad
* Klänningen är beställd och hemkommen
* Ringar är bokade
* SyskonenTs kläder är utsedda

 
Mamman velar bara om vilken skjorta som miniPrinsen ska ha..
Ska Prinsarna ha likadana ?? Iså fall är det skjorta nr 2 som gäller
Vilken är finast ??

* Brudbukett/corsage/näbbuketter utsedda
* Pappan kläder utsedda och bokade

* Fotograf
Äntligen har Mamman bestämmt sig och bokat han som kändes bäst från början. Hanns bilder är verkligen i helt rätt stil och magkänslan kände bra även när Mamman och Pappan var och fikar med honom,  för att gå igenom bröllopsdagen, i förra helgen. Fotografen kommer att vara med Mamman och Prinsessan hela förmiddagen under besöket hos frisör och makeup. Sen kommer vi att åka till slottsparken för att möta Pappan och Prinsarna för att fortsätta fotta. Sist blir det fotografering i kyrkan, både under vigsel och efter, men även lite under grattulationerna utanför kyrkan och under riskastning/ bröllopsbubbel blåsning.
Kolla in hans bilder på: http://www.olofelm.com/

*Håruppsättning/makeup
Är bokat för både Mamman  men även för Sessan då hon ska en liten uppsättning med lockar :-)
Men frågar är vilken frisyr som Mamman ska ha ?


Mamman har tidigare varit helt inne på att halvuppsatt hår med lockar,  men så hittade hon denna.. Visst skulle den kunna vara fin?!

Dåligt med uppdatering

www.blogg.se inte funkar speciellt bra och Mamman just för tillfället har haft ovanligt med lite tid.. Flera föräldrarmöte, möte av annat slag och jobb som tagit Mammans tid, tyvärr


Men nu verkar bloggen funkar bättre och Mamman lovar att  bloggen kommer att vara uppdaterad oftare än just nu :-)

(Vinkar lite ifall du läser här Mormor, saknar dig, njut av värmen i Indien och bada MASSOR för oss med, KRAM)

Lite förnyning i hemmet

Då mamman länge pratat om att köpa en ny säng till Sessan för att låt Prinsen ta över Lo sängen blev hon jätte glad när hon hittade just den rätta sängen på fyndet på Ikea, i förpackning, för under halva priset !!  Perfekt !
Hemma monterades det snabbt då det var 2 ivriga syskon som gärna ville prova sina nya sängar, och resultatet blev jätte bra, mycket bättre än innan. Tror att Prinsen njuter av att ha en full stor säng, och den gamla antika utdragssängen som Mamman älskar så mycket för snällt vänta i garaget till det är dax för miniPrinsen att ta över den, som förhoppningvis inte dröjer allt för länge...

Hittade bara gamla bilder från 2005 när vi precis flyttat in, men ni ser skillnaden iallafall..

Sessans FÖRE:


  

EFTER:


(och ja gardinen hänger bara där tillfälligt, Mamman vet inte riktigt hur hon vill ha det)

Prinsen rum FÖRE:

   

EFTER:


3 april - Kosta Outlet

image360
MiniPrinsen fastspännd och redo för de dryga 8 milen i bilen

Var denna gången en stor besvikelse då Mamman och miniPrinsen tog en impuls resa dit. Bara äldre kläder och så istort sett bara kläder i minsta och största strl:en. Allt som blev fyndat var en brun skogs tröja till Prinsessan och en röd gympapåse till Prinsens gymnasten gympa :( 

Men när Mamman och miniPrinsen kommit hem från var det super fint väder och resten av dagen spenderades ute i trädgården, HÄRLIGT !!!!!!

image361

image362
Dagen bjöd som vanligt på bus från bröderna i syskonenT

Är han trött ?!

Som somnade i gungan medan Pappan dammsög med musik på högsta volym, syskonenT busade högjutt och Mamman var på jobbet..

image358

image359

 
Ja, lite trött kanske man kan säga..


 


ÄNTLIGEN !!!

Nu verkar blogg.se funka igen, tack !! De byter tydligen server som inte funkade som det skulle därför gick det inte att skriva inlägg, kommentarer eller lägga in bilder..

Lämnar även ett livstecken från Mamman, Pappan och syskonenT, vi har inte gått under jorden, ifall ni ringt och vi inte svara på ett par dagar beror det på att vi har problem med Telia. Telefonen är helt död, går varken att ringa eller att ta emot samtal.. det konstiga är att internet funkar. Telia är iallafall underättade och håller på och felsöker, får se när vi kan få tillbaka telefonen igen :(

image357

Underbara Skilla, som vi har massor av på bakisdan, tillomed uppe på stenmuren har de börjat att växa.
Visst är de vackra ?!

RSS 2.0